Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Εδώ προδότης , εκεί προδότης , που είναι ο προδότης ;

Προδότες αποκαλεί ο λαός τους πολιτικούς . Αυτά είναι κακά μαντάτα . Γιατί όταν αποκαλείς κάποιον προδότη σημαίνει ότι πίστεψες σε αυτόν και αυτός με τη σειρά του σε πρόδωσε . Συνεπώς συνεχίζεις να πιστεύεις στο σύστημα που ο “προδότης ” εκπροσωπεί αλλά όχι στον “προδότη ”  .

Αν λοιπόν χαρακτηρίζεις όλους τους πολιτικούς ως προδότες τότε η λύση για εσένα είναι να φύγουν οι υπάρχοντες και να έρθουν οι νέοι .Οι ατσαλάκωτοι . Αυτό σημαίνει ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία ως σύστημα λειτουργεί σωστά , το χρηματοπιστωτικό τραπεζικό σύστημα λειτουργεί επίσης σωστά και όλα τα κακά της μοίρας μας προέρχονται από τους “προδότες” πολιτικούς .

Για όποιον όμως δεν πίστεψε ποτέ στους πολιτικούς και στο σύστημα που έχουν εγκαθιδρύσει , οι πολιτικοί δεν είναι προδότες . Μπορεί να είναι βλάκες , ανίκανοι , λαμόγια και ότι άλλο θες αλλά προδότες δεν είναι . Γιατί αν δεν πιστέψεις κάποιον , τότε αυτός δεν μπορεί να σε προδώσει .

Οι πολιτικοί τη δουλειά τους κάνουν . Μας παραμυθιάζουν τονίζοντας ότι χωρίς την ύπαρξη τους θα έρθει το χάος . Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες , το χάος ήρθε καβάλα στους πολιτικούς .

Ο λαός όμως τους εμπιστεύτηκε και αυτοί τον πρόδωσαν . Το αποτέλεσμα λοιπόν θα είναι στις επόμενες εκλογές να κυβερνήσει ο Σαμαράς . Έτσι δεν πάμε τόσα χρόνια ; ΠΑΣΟΚ – ΝΔ ; Άλλαξε κάτι ; Μήπως ο κόσμος έχασε την εμπιστοσύνη του στην κοινοβουλευτική δημοκρατία ; Μήπως έχασε την εμπιστοσύνη του στην έννοια “πολιτικός” ; Δεν νομίζω . Έχασε την εμπιστοσύνη του στους τωρινούς πολιτικούς αλλά θα βρει νέους πολιτικούς να τον εκπροσωπήσουν . Που θα τους βρει ; Θα κανονίσει το σύστημα . Το πολιτικό . Κάθε σοβαρό σύστημα έχει τις ασφαλιστικές δικλείδες για να μην πεθάνει . Ίσως χρειαστεί να πεθάνουν κάποια πολιτικά πρόβατα , αλλά το σύστημα θα βρει τον τρόπο να επανακάμψει . Και τότε να δω ποιος θα είναι ο προδότης . Ο πολιτικός ή ο λαός ;

Η έννοια του “προδότη” τελικά είναι σχετική , ανάλογα με τα πιστεύω σου . Για τους ψηφοφόρους προδότες είναι οι πολιτικοί . Για την κυβέρνηση προδότες είναι η αντιπολίτευση . Για την αντιπολίτευση προδότες είναι η κυβέρνηση . Και φυσικά για όλους τους παραπάνω ο κοινός προδότης είναι οι αναρχικοί που καίνε σημαίες .
Τελικά μήπως είμαστε όλοι προδότες και δεν το έχουμε καταλάβει ; Ή μήπως δεν θέλουμε να το καταλάβουμε .

Κρεμάλα στους προδότες !!!