Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ελικόπτερα και κρεμάλες . Λόγια ή πράξεις ; Γιατί εσύ αποφασίζεις .

Όποιος πιστεύει ότι αν ξεκουμπιστεί το ΠΑΣΟΚ από την εξουσία θα λυθούν τα προβλήματα μας , είναι παντελώς γελασμένος . Το πρόβλημα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ ούτε ο Παπανδρέου . Το πρόβλημα είναι βαθύτερο . Η κοινωνία έχει γίνει μπάχαλο και η λύση δεν είναι να φύγει το ΠΑΣΟΚ . Η λύση είναι να διαλυθεί το σύστημα και να επαναπροσδιοριστεί επάνω σε νέα θεμέλια . Όταν κάτι είναι πεθαμένο , το θάβεις βαθιά για να μη βρωμίσει . Δεν το κρατάς μπας και ζωντανέψει . Ο πεθαμένος δεν ζωντανεύει . Ο πεθαμένος σαπίζει . Και σήμερα το πολιτικό και το οικονομικό σύστημα είναι νεκρό .
Το πολιτικό σύστημα δεν αποτελείται από ανίκανους πολιτικούς . Το πολιτικό σύστημα από μόνο του είναι ανίκανο να ανταποκριθεί στις ανάγκες του λαού . Λογικό λοιπόν ένα ανίκανο πολιτικό σύστημα να γεννάει ανίκανους πολιτικούς . Πετάμε το ανίκανο πολιτικό σύστημα και δημιουργούμε ένα νέο σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες των λίγων . Τώρα αν για να ξεφορτωθούμε το υπάρχον πολιτικό σύστημα πρέπει να ξεφορτωθούμε και τους υπάρχοντες πολιτικούς , κανένα πρόβλημα . Όποιος δεν καταλαβαίνει με το καλό ας καταλάβει με το άγριο . Εκτός αν πιστεύεις ότι ο ανίκανος πολιτικός θα ξεκουμπιστεί οικιοθελώς και ως εκ θαύματος θα τον διαδεχτεί ένας ικανότατος πολιτικός . Σε αυτή την περίπτωση όνειρα γλυκά . Είπαμε το ανίκανο πολιτικό σύστημα γεννάει μόνο ανίκανους πολιτικούς .

Το οικονομικό σύστημα είναι και αυτό για πέταμα . Το χρηματοπιστωτικό σύστημα , που τόσο έχει διαφημιστεί ως η παντιέρα της ελεύθερης οικονομίας που θα έδινε τη δυνατότητα σε όλους μας να βελτιώσουμε τη ζωή μας , αποδείχτηκε απλώς μία φούσκα που έτρεφε τις σάπιες κοιλιές των τραπεζιτών . Να τη σπάσουμε τη φούσκα να ησυχάσουμε . Και μαζί με την οικονομική φούσκα να σπάσουμε καμιά τράπεζα και τίποτα μούτρα μεγαλοκαρχαριών . Δεν είναι κακό .  Για να ξεσπάσουμε λίγο . Το έχουμε ανάγκη . Πίσσα και πούπουλα στο Λούκυ Λουκ και στην παρέα του . Ζήτω ο Ρανταπλάν .

Και φυσικά να μη ξεχάσουμε την εκκλησία και το ρόλο της όλα αυτά τα χρόνια . Κέρδιζε τα άντερα της και έδινε κάτι ψίχουλα σε κανέναν φουκαρά , έτσι για το ξεκάρφωμα . Όποιος θέλει παπά να πάει να τον πληρώνει ο ίδιος . Εγώ δεν θέλω παπά . Θέλω γιατρό , θέλω δάσκαλο , θέλω καθαρίστρια αλλά παπά δεν θέλω .

Ας το πάρουμε επιτέλους χαμπάρι . Κανένας δεν φεύγει από τη ζεστή καρέκλα του αν δεν τον διώξεις . Καμιά ειρηνική πορεία , όσο τεράστια και αν είναι , δεν μπορεί να αλλάξει το σύστημα . Καμιά περικύκλωση της βουλής δεν είναι ικανή να τρομάξει τους βολεμένους βουλευτές . Μόνο η απευθείας σύγκρουση μπορεί να φέρει αποτελέσματα . Και όταν λέω απευθείας σύγκρουση εννοώ πραγματική σύγκρουση στους δρόμους . Πρώτα με τα σκυλιά των πολιτικών και των τραπεζιτών και στη συνέχεια με τους ίδιους .

Επειδή αυτή η μέρα δεν αργεί , μήπως είναι καιρός να επιλέξεις ; Ή εμείς ή αυτοί .Και οι δύο δεν μπορούμε πλέον να συνυπάρξουμε . Τόσα χρόνια που συνυπήρχαμε τα κάναμε σκατά .

Κάτι ατάκες του στυλ “θα φύγουν με ελικόπτερα” και “οι προδότες στο Γουδί” είναι απλώς για λαϊκή ανακύκλωση . Για να λέμε ότι κάτι λέμε . Αντί να λέμε καλύτερα να κάνουμε . Στο κάτω κάτω με τα λόγια ούτε ελικόπτερα έρχονται ούτε κρεμάλες στήνονται .

 Καιρός να κουνηθούμε λίγο από τις αναπαυτικές  καρέκλες μας και να κάνουμε κάτι έστω την ύστατη ώρα . Τώρα που πιάσαμε πάτο .

Βέβαια όλα αυτά ο αντιεξουσιαστικός χώρος τόσα χρόνια τα διατυμπάνιζε αλλά εσύ σφύριζες αδιάφορα αφού ήσουν βολεμένος . Τώρα όμως που ξεβολεύτηκες , άρχισες να διαμαρτύρεσαι και εσύ . Κάλλιο αργά παρά ποτέ .