Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Ευρώπη ε ; Να !

Βρισκόμαστε κάπου στο 1821 . Τα αφεντικά της εποχής , Τούρκοι , κοτζαμπάσηδες και παπάδες , έχουν απομυζήσει τον λαό . Έλληνες , Τούρκοι , Βούλγαροι και λοιποί κατατρεγμένοι που κυκλοφορούσαν εκείνη την εποχή στην ελληνική επικράτεια  έχουν αρχίσει να παίρνουν ανάποδες .
“Πάμε για επανάσταση” , λένε , “φάτε τους πλούσιους” , “κρεμάστε τα αφεντικά” και διάφορα άλλα επαναστατικά . “Βουλώστε το μαλάκες” , απαντούσαν τα ηγετικά κεφάλια της εποχής σκεπτόμενοι ότι αν πάρουν χαμπάρι οι ξένοι ότι πάμε για ταξική επανάσταση θα μας τη πέσουν πριν προλάβουμε να υψώσουμε το λάβαρο της επανάστασης  . Ήταν , βλέπεις , η εποχή που η βασιλεία ήταν το αγαπημένο άθλημα των Ευρωπαίων οπότε η ταξική επανάσταση ήταν πράξη κατάπτυστη . Φτου σας λοιπόν .
Αποφάσισαν να τους το φέρουν λάου – λάου . Ότι , και καλά , θέλαμε να πραγματοποιήσουμε αγώνα ανεξαρτησίας κατά των Οθωμανών , οι οποίοι αποτελούσαν απειλή για την Ευρώπη , την παιδεία , τον χριστιανισμό , τον πολιτισμό , τις παραλίες , τα δάση κλπ κλπ . οπότε εσείς Ευρωπαίοι με τα μεγάλα τα πέη βοηθήστε και εμάς τους Ευρωπαίους αδερφούς σας  .
Στην αρχή οι Ευρωπαίοι δεν τσίμπησαν αφού δεν είχαν τίποτα να κερδίσουν . Τους υποσχέθηκαν λοιπόν οι Παπανδρεοκαραμανλήδες της εποχής ότι θα αγοράζαμε Ευρωπαϊκά όπλα με Ευρωπαϊκά δάνεια τα οποία για να τα ξεχρεώσουμε θα έπρεπε να πάρουμε  νέα Ευρωπαϊκά δάνεια και πάει λέγοντας . Μέχρι να γίνουμε πρωταθλητές στα δάνεια .
Υπό αυτούς τους όρους οι Ευρωπαίοι δέχτηκαν και έτσι ξεκίνησε ο φαύλος κύκλος των δανείων ο οποίος συνεχίζεται μέχρι και σήμερα . Ως γνωστόν για να μας ξανασώσουν σήμερα οι Ευρωπαίοι μας δανείζουν για να πληρώνουμε τους τόκους των προηγούμενων δανείων . Και προφανώς αυτό θα συνεχίζεται μέχρι τη δευτέρα παρουσία , βοήθεια μας . Ο Παπανδρέου κανόνισε για αυτό .
Το κακό λοιπόν ξεκίνησε πριν ακόμα συσταθεί το ελληνικό κράτος . Και δεν ήταν μόνο τα δάνεια που μας χαντάκωσαν . Το πρόβλημα ήταν , και συνεχίζει να είναι , βαθύτερο . Όταν επιτέλους  ανεξαρτητοποιηθήκαμε , ή τουλάχιστον έτσι νομίσαμε , αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε καθαρά δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα . Τι Σύνταγμα ευρωπαϊκό οργανώσαμε , τι προγράμματα δυτικά αναπτύξαμε , το όνειρο είχε επιτέλους πραγματοποιηθεί . Ήμασταν πλέον Ευρωπαίοι , τρομάρα μας . Τέσσερις αιώνες Τουρκαναθρεμμένοι , αποκομμένοι παντελώς από τη Δύση , νόμιζαν οι γνωστοί διαφωτιστές της εποχής ότι θα αναβίωνε ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός . Εντελώς ξαφνικά , θα ξύπναγε ένα πρωί ο λαός και φορώντας χλαμύδες θα άρχιζε να χτίζει Παρθενώνες θεμελιώνοντας την Ευρωπαϊκή φιλοσοφία του νέου αιώνα . Λες και ο Ευρωπαϊκός διαφωτισμός εμφανίστηκε μέσα σε μια νύχτα από το τίποτα .
Έτσι λοιπόν θελήσαμε να μοιάσουμε στους Ευρωπαίους αντιγράφοντας τους . Χωρίς θεμέλια , απολίτιστοι και πεινασμένοι θέλαμε να φέρουμε τον διαφωτισμό στην Ελλάδα . Από τον πολύ διαφωτισμό όμως φαίνεται ότι τυφλωθήκαμε και δεν μπορούσαμε να δούμε τις δυνατότητες μας με αποτέλεσμα να ανοιχτούμε . Και το άνοιγμα δεν είχε τελειωμό . Τόσο άνοιγμα ούτε η Κομανέτσι στα καλά της . Διοργανώσαμε Ολυμπιακούς αγώνες ώστε να θυμηθούμε τα παλιά , φτιάξαμε μετρό για να πηγαίνει ο εργαζόμενος από το Μπραχάμι στο Σύνταγμα σε 7 λεπτά , κατασκευάσαμε  γέφυρες από το Ρίο μέχρι το Αντίρριο …  Μόνο που λογαριάσαμε χωρίς τους ξενοδόχους . Νομίζαμε ότι η υπόθεση με τα δανεικά θα ήταν γράφτα και κλάφτα . Οι Ευρωπαίοι όμως τα έγραψαν χωρίς να έχουν σκοπό να τα κλάψουν . Και έτσι αρχίσαμε να κλαίμε εμείς με μαύρο δάκρυ.
Τελικά το άνοιγμα έγινε τόσο μεγάλο που μπροστά του τα χρέη της ΑΕΚ μοιάζουν με χαρτζιλίκι πεντάχρονου παιδιού .
Το Ευρωπαϊκό όνειρο έγινε εφιάλτης . Σύσσωμη πλέον η Ευρωπαϊκή κοινότητα μας χλευάζει φωνάζοντας : “Ευρώπη ε ; Να !” Και εμείς , ως γνήσια απόδειξη της θεωρίας του Δαρβίνου , ανταπαντάμε ότι πήραμε το Euro το 2004 . Πελάτες Ευρωπαίοι .