Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Οικοδομικές εργασίες : Υπουργείο Παιδείας .

Οι μαθητικές καταλήψεις αυξάνονται μέρα με τη μέρα και επειδή η Διαμαντοπούλου έχει αποφασίσει να χτίσει το καινούριο σχολείο , επιβάλλεται τα σχολεία να είναι ανοικτά . Γιατί αλλιώς πως θα μπουν οι μάστορες , χτίστες , μπογιατζήδες και λοιπές ειδικότητες στα σχολεία αν βρουν κλειδαμπαρωμένες τις πόρτες ;

Οι μαθητές από τη μεριά τους αντιδρούν γιατί τόσα χρόνια οι υπουργοί Παιδείας , παραπαιδείας και λοιπόν συμφερόντων υπόσχονταν ότι πρώτα θα γκρέμιζαν τα σχολεία και μετά θα τα ξανάχτιζαν αλλά τελικά πάντα έμεναν στο γκρέμισμα .

Το ερώτημα βέβαια που γεννάται είναι πως γίνεται να γκρεμίζεις κάτι που το είχαν γκρεμίσει οι προηγούμενοι , το οποίο είχαν ξαναγκρεμίσει οι προηγούμενοι και πάει λέγοντας . Την απάντηση δίνει μια σύντομη αναδρομή στα προηγούμενα γκρεμίσματα όπου πάντα ο υπουργός δεν γκρέμιζε το οικοδόμημα της Παιδείας συθέμελα αλλά άφηνε κάτι και για τον επόμενο . Τώρα θα μου πεις μετά από τόσα χρόνια έμεινε τίποτα για γκρέμισμα ; Προφανώς βρισκόμαστε στα τελειώματα . Κάτι μερεμέτια έχουν μείνει και τελειώσαμε .


Η φετινή κατεδάφιση περιλαμβάνει κατάργηση βιβλίων , ενισχυτικών διδασκαλιών και σχολικών βιβλιοθηκών καθώς και μείωση εκπαιδευτικών . Για τον επόμενο χρόνο σχεδιάζεται η κατάργηση όλων των εκπαιδευτικών οι οποίοι άλλωστε δεν θα έχουν λόγο να δουλεύουν αφού σύμφωνα με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο μισθός τους θα μηδενιστεί λίαν συντόμως .


Για να τελειώσει το γκρέμισμα μια ώρα αρχύτερα , η Διαμαντοπούλου προσέλαβε και εξωτερικούς συνεργάτες . Τρόικα , ΔΝΤ , Ν.Δ , ΛΑΟΣ έχουν δείξει αμέριστη συμπαράσταση στην κατεδάφιση . Μάλιστα αν δεν ήταν αυτοί , η κατεδάφιση θα προχώραγε με ρυθμούς χελώνας .


Για να κρατήσει λοιπόν η Διαμαντοπούλου ανοικτά τα σχολεία χρησιμοποιεί τη γνωστή μέθοδο της απειλής . Εισαγγελείς θα μπουκάρουν στα σχολεία μοιράζοντας κατηγορίες εδώ και εκεί , ενώ αστυνομικοί μεταμφιεσμένοι σε μαθήτριες θα τριγυρνούν στα σχολεία σταμπάροντας τους πρωτεργάτες των καταλήψεων . Επίσης αρκετοί αγανακτισμένοι του Συντάγματος το γύρισαν σε αγανακτισμένους γονείς και απειλούν μαθητές και δαίμονες ότι αν δεν ανοίξουν τα σχολεία θα φωνάξουν τον Πάγκαλο σαν άλλο τανκ να ρίξει τις πύλες . Είναι το γονίδιο βλέπεις που δεν ξεβάφει ούτε με χλωρίνη .


Βέβαια η υπουργός φαίνεται ότι δεν είναι διαβασμένη και δεν μαθαίνει από τα λάθη των προκατόχων της αφού η ιστορία έχει δείξει ότι απειλές σε μαθητές δεν πιάνουν . Αν θες να απειλήσεις κάποιον , απείλησε κανέναν ταλαίπωρο ενήλικα . Στο μαθητή όμως τι θα πεις ; Ότι θα του μειώσεις το μισθό ; Ή ότι δεν θα πάρει σύνταξη ; Στα παπάρια του . Μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει .


Η Διαμαντοπούλου ως υποκινητές των καταλήψεων φωτογραφίζει , ποιους άλλους … τον Τσίπρα και τα παλικάρια του . Τελικά αυτοί οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ πρέπει να είναι εκατομμύρια . Κλείνουν σχολεία , Πανεπιστήμια , κάνουν πορείες , καταλαμβάνουν δημόσια κτήρια , γιαουρτώνουν πολιτικούς και όλα αυτά ταυτόχρονα . Τελικά η έννοια του χωροχρόνου είναι σχετική .


Αυτό που αναρωτιέμαι σχετικά με τις κινητοποιήσεις των μαθητών είναι το εξής : Ποιος θα είναι ο επόμενος υπουργός παιδείας ; Γιατί σύντομα βλέπω την Διαμαντοπούλου να γράφει με χρυσά και κεφαλαία γράμματα το όνομα της στο πάνθεον των αποτυχημένων υπουργών παιδείας μετά τους Αρσένη , Ευθυμίου , Μαριέττα , Στυλιανίδη , Σπηλιωτόπουλος (ναι , και ο Αρούλης ήταν υπουργός παιδείας) . Και φυσικά μη ξεχάσουμε τον Πρωθυπουργό της χώρας ο οποίος έκανε το αγροτικό του στην πολιτική ως υπουργός Παιδείας και έθεσε τις βάσεις για τη μελλοντική πολιτική του καριέρα (βοήθειά μας ) !