Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Απολύονται ψαρούκλες , τα μαλλιά τους κάνουν μπούκλες .

Αν η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού τότε στην Ελλάδα βιώνουμε την απόλυτη ουτοπία . Η κυβέρνηση δείχνει πλέον ανίκανη να κυβερνήσει αφού άλλα λέει το πρωί και άλλα το βράδυ . Και οι βουλευτές έχουν αρχίσει να διαλύονται . Μου θυμίζουν φαντάρους στον τελευταίο μήνα της θητείας τους . Απολελέ και τρελελέ .
Εξαίρεση αποτελεί ο Βενιζέλος ο οποίος συνεχίζει να γαμάει ασύστολα αφού η φοροεισπρακτική χερούκλα του αρπάζει ότι βρίσκει μπροστά της . Ανεξάντλητος ο άτιμος .
Ένας Βενιζέλος όμως δεν φέρνει την άνοιξη . Γιατί όλοι οι υπόλοιποι είπαμε : “απολύομαι ψαρούκλες , τα μαλλιά μου κάνω μπούκλες” .
 Ο Παπανδρέου δεν τολμάει να κυκλοφορήσει στην Ελλάδα ούτε μεταμφιεσμένος οπότε αποφάσισε να γίνει μόνιμος κάτοικος εξωτερικού .
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης , Θεόδωρος Πάγκαλος , επιζεί χάρη στις μαλακίες που ξεστομίζει κάθε τόσο . Αλλιώς θα κινδύνευε να πέσει σε χειμερία νάρκη και άντε μετά να τον ξυπνήσεις .
Η υπουργός Παιδείας και δια βίου μάθησης (τρομάρα της ) , Άννα Διαμαντοπούλου , γκρεμίζει την Παιδεία για να χτίσει στα χαλάσματα της το σίχαμα που έχει στο μυαλό της .
Ο υπουργός προστασίας του πολίτη , Χρήστος Παπουτσής , δείχνει τον αντρισμό του βγάζοντας τα ΜΑΤ στο δρόμο . ΜΠΑΤΣΟΚ και πάσης Ελλάδος .
Ο υπουργός περιβάλλοντος , Γιώργος Παπακωνσταντίνου , προσπαθεί να καταστρέψει τον πλανήτη μια ώρα αρχύτερα . Σε αυτό το project έχει στενή συνεργασία με Αμερικάνους ειδικούς .
Ο υπουργός μεταφορών , Γιάννης Ραγκούσης , ψάχνει ταξί αλλά κανένας δεν τον παίρνει . Και οι οδηγοί των λεωφορείων όπου τον πετύχουν σαν να τον βάζουν σημάδι .
Ο υπουργός υγείας , Αντρέας Λοβέρδος , αφού διόρισε τη γυναίκα του , ψάχνει θέσεις στο δημόσιο για να βολέψει την ανιψιά του , την αδελφή του , τον παππού του και την προγιαγιά του . Γιατί με τόσες απολύσεις στο δημόσιο θα δημιουργηθούν ανάγκες .
Ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης , Κώστας Σκανδαλίδης , απλώς κάθεται αφού πλέον αγροτική ανάπτυξη εισάγουμε από τη Χιλή . Μήλα Χιλής , πεπόνια Χιλής , πατάτες Χιλής . Πόσα χωράφια έχει αυτή η Χιλή ;
Ο υπουργός τουρισμού , Παύλος Γερουλάνος , δούλεψε τόσο πολύ το καλοκαίρι που τώρα έπεσε σε κώμα . Άντε , καλή ξεκούραση αγόρι μου .
Ο υπουργός ηλεκτρονικής διακυβέρνησης , Δημήτρης Ρέππας παίζει football manager και κατεβάζει κανένα torrent .
Ο υπουργός εθνικής άμυνας , Παναγιώτης Μπεγλίτης , παίζει τον Ράμπο .
Ο υπουργός εσωτερικών , Χάρης Καστανίδης , παίζει το πουλί του .
Και στη γωνία κάτι ψευτοαντάρτες στο στυλ του Βούρου να δίνουν μια 1875η ευκαιρία στην κυβέρνηση να παίξει μπάλα . Ρε συ Βούρο γιατί ο Χιμένεθ δεν βάζει Κάρλος δεξιά και Λεονάρντο αριστερά ;
Και όπως λέει και ο ποιητής : “Ψηφοδέλτια σταύρωνα και όλη νύχτα καύλωνα , στης Βουλής τα έδρανα  αχ και ‘γω να έκλανα .
Διαβάστε παλαιότερα άρθρα σχετικά με τo θέμα: