Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Marx reloaded .

Όταν απολύει ο εργοδότης είναι κεφαλαιοκρατία . Όταν απολύει ο “902 Αριστερά στα fm” είναι κομμουνισμός .
Όταν ο εργοδότης δίνει μισθό 700 ευρώ είναι καπιταλισμός . Όταν η “Τυποεκδοτική” του Περισσού δίνει μισθό  700 ευρώ είναι κομμουνισμός .
Όταν η εκκλησία διακηρύσσει “πίστευε και μη ερεύνα” είναι δογματισμός . Όταν το ΚΚΕ επιβάλει γραμμή στους οπαδούς είναι κομμουνισμός .
Όταν οι χρυσαυγίτες αναπολούν τον Χίτλερ είναι ναζισμός . Όταν το ΚΚΕ αναπολεί τον Στάλιν είναι κομμουνισμός .
Όταν το Ισραήλ υψώνει τοίχος στη Γάζα είναι ιμπεριαλισμός . Όταν η Ανατολική Γερμανία ύψωσε το τοίχος του Βερολίνου ήταν κομμουνισμός .
Σύμφωνα λοιπόν με το ΚΚΕ δεν υπάρχουν καλές και κακές ενέργειες . Εξαρτάται από το αν τις επιβάλλει ο απεσταλμένος του Στάλιν στη γη (βλ. Παπαρήγα) ή οι άλλοι σχισματικοί , Συριζαίοι και λοιποί αιρετικοί . Δηλαδή σύμφωνα με τα συντρόφια του Περισσού δεν έχει σημασία τι κάνει κάποιος αλλά ποιος το κάνει . Το ΚΚΕ έχει το αλάθητο ενώ οι άλλοι είναι προβοκάτορες , φερέφωνα των εφοπλιστών , δάκτυλοι των ιμπεριαλιστών ...
Άρα ας συνοψίσουμε :
·         Οι απολύσεις άλλοτε είναι κακές και άλλοτε καλές .
·         Τα 700 ευρώ  άλλοτε είναι εκμετάλλευση και άλλοτε μισθός .
·         Το να είσαι άβουλο πρόβατο άλλοτε είναι απολιτίκ συμπεριφορά  και άλλοτε κομματική αφοσίωση .
·         Το να θεοποιείς έναν εγκληματία άλλοτε είναι ναζισμός και άλλοτε ιδεολογική σταθερότητα .
·         Το να χωρίζεις τα σύνορα με φράχτες και τοίχους άλλοτε είναι ιμπεριαλισμός και άλλοτε προστατευτισμός .
Τελικά  τον κομμουνισμό τον έχουν προσαρμόσει στις ανάγκες τους . Τσάμπα είχε ξεπατωθεί ο Μαρξ να γράφει . Κανένας δεν τον διάβασε . Και αυτοί που τον διάβασαν τον ερμήνευαν όπως γούσταραν . Αν ζούσε σήμερα ο Μαρξ θα τους είχε ξεπατώσει στις αγωγές . Ζάμπλουτος θα είχε γίνει .
Το αποτέλεσμα ήταν να φτιάξουν μια σαλάτα που είχε μέσα καπιταλισμό , δογματισμό ,  φασισμό και διάφορες άλλες πολιτικές μπούρδες και αφού την ανακάτεψαν καλά ώστε να μην φαίνονται τα συστατικά , την σέρβιραν στο λαό λέγοντας του ότι αυτός είναι ο κομμουνισμός .  Και ο λαός την έφαγε . Και την ξανάφαγε . Και μετά την ξανάφαγε . Μέχρι που μπούχτισε από τον ψευτοκομμουνισμό και την είδε αλλιώς . Τελείως αντίθετα . Καπιταλιστικά . Και επειδή ήταν κάτι καινούριο έπεσε με τα μούτρα . Και τα έκανε σκατά . Τα αποτελέσματα γνωστά .
Και επειδή ο λαός αηδίασε τον κομμουνισμό του ΚουΚουΕ πιστεύει πλέον σε λύσεις μη μαρξιστικές . Θεωρεί ότι την λύση θα τη δώσει η τρόικα , το ΔΝΤ , ο Παπανδρέου ή όποιος άλλος να ‘ναι με μια μαγική καπιταλιστική κίνηση . Αλλά πάντα καπιταλιστική . Τέτοια εγκλήματα έχει κάνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας . Γιατί αντί να ακολουθήσει τον Μαρξ ακολούθησε τις φιλοδοξίες του κάθε ηγέτη . Και τελικά ο κόσμος ακόμα τρέχει να ξεφύγει . Και ενώ στον καπιταλισμό ο άνθρωπος εκμεταλλεύεται άνθρωπο , τα σαΐνια του Περισσού εδώ και δεκαετίες κατάφεραν να κάνουν τον κομμουνισμό ακριβώς το αντίθετο . Τον άνθρωπο να εκμεταλλεύεται άνθρωπο .  Τα ίδια σκατά δηλαδή .
Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα η μεγαλύτερη παράταξη αριστερών στην Ελλάδα είναι οι ανεξάρτητοι αριστεροί  . Αυτοί δηλαδή που ανεξάρτητα με το τι ψηφίζουν ή δεν ψηφίζουν στις εκλογές απαιτούν μια διαφορετική αριστερά από την υπάρχουσα . Μια αριστερή κοινωνία αποτελεσματική και ανεξάρτητη από το σύστημα  και τις ηγεσίες . Τα στρουμφάκια πως τα κατάφεραν και οργάνωσαν το στρουμφοχωριό ; Είναι πιο έξυπνα από εμάς ;
Αυτή η μερίδα των αριστερών έχει πραγματοποιήσει το ταξίδι της και επιτέλους επέστρεψε πίσω διαφορετική . Γιατί όταν επιστρέφεις είσαι πάντα διαφορετικός . Έχεις ζήσει στην πραγματικότητα , έχεις αγωνιστεί για τις ιδέες σου , έχεις διαβάσει , έχεις σκεφτεί , έχεις συγκρουστεί , έχεις βιώσει την πραγματικότητα  και αποφάσισες ότι ο Μαρξ πρέπει να επιστρέψει όχι μέσα από το πρίσμα της ηγεσίας αλλά με τους κανόνες του λαού . Αυτό δηλαδή που υποστήριζε ο Μαρξ εξαρχής αλλά οι ηγεσίες παράφραζαν για δικό τους κέρδος .
Ήδη το φάντασμα του Μαρξ πλανάται πάνω από τον δυτικό κόσμο . Μήπως ήρθε η ώρα να επιστρέψει με σάρκα και οστά ;
Γνωρίζοντας πλέον την κατάσταση , τι θα επέλεγες τελικά ; Το κόκκινο ή το μπλε χαπάκι ;
Για μένα δύο κόκκινα παρακαλώ .

Σχετικές αναρτήσεις :