Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Ο Αμβρόσιος , ο Ντερτιλής και το κονσερβοκούτι .

 
Αίτηση να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή, τον τελευταίο κρατούμενο εκ των πρωταιτίων της Χούντας, υπέβαλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Στην επιστολή του ο κ. Αμβρόσιος πλέκει το εγκώμιο του Νίκου Ντερτιλή, τον οποίο χαρακτηρίζει «πολιτικό κρατούμενο» και «πρότυπο ζωής». Παραπονείται ότι δεν του έχει δοθεί άδεια ως τώρα ώστε να επισκεφθεί «τον γενναίο Έλληνα αδελφό μας στο δεσμωτήριό του, κατ’ εφαρμογή του λόγου του Θεού. Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του καθ’ ον χρόνο θα ηδύνατο με μιαν υποκριτικήν δήλωση μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του».
Για όσους δεν γνωρίζουν ο Ντερτιλής κατά τον εμφύλιο είχε πάρει μέρος σε πολλές μάχες από την πλευρά του εθνικού στρατού βέβαια .
Το 1964 είχε μεταβεί στην Κύπρο όπου , υπό τις διαταγές του άλλου γνωστού φασιστομπουμπουκιού Γρίβα , αφάνισε τουρκοκυπριακά χωριά , σφάζοντας φυσικά ότι άμαχο κυκλοφορούσε . Κάτι τέτοια πατήματα βρήκαν αργότερα οι Τούρκοι και εισέβαλαν στο νησί .
Στη συνέχεια φυσικά ηγήθηκε της χούντας στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της οποίας σκότωσε εν ψυχρό έναν φοιτητή , σύμφωνα με μαρτυρίες του οδηγού του , και ποιος ξέρει πόσους άλλους .
Αυτό το μπουμπούκι θέλει να συγχαρεί ο ρασοφόρος μητροπολίτης Καλαβρύτων . Α ρε κουφάλα , αγνέ δοσίλογε , Αμβρόσιε κυλινδρική τσίγκινη συσκευασία έτοιμου φαγητού τίγκα στα συντηρητικά και στα βελτιωτικά γεύσης που σου χρειάζεται . Σκατά στον τάφο σου . Και στου Ντερτιλή το ίδιο .