Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Φώτα , Κάμερες … πάμε παράδεισο ;

Δεκαπενταύγουστος έρχεται . Ευτυχώς φέτος πέφτει Δευτέρα άρα το κερδίζουμε το τριήμερο οι ταλαίπωροι εργαζόμενοι . Ευκαιρία για τάματα .
Το κόκκινο χαλί έχει ήδη στηθεί .Οι κάμερες είναι έτοιμες και τα φώτα αναμμένα . Θα μαζευτούν ξανά οι απανταχού κατατρεγμένοι της γης , σκυμμένοι ευλογημένα στα τέσσερα , για να ανηφορίσουν προς την εκκλησία της Τήνου . Ξέρεις ποια , αυτή που κάνει θαύματα . Όχι το κτίριο αλλά η Παναγία . Μπορεί να έχει πεθάνει εδώ και χιλιετίες αλλά περνάει ακόμα η μπογιά της .
Έχεις οικονομικά προβλήματα ; Σε βοηθάει να κερδίσεις το λόττο .
Είσαι κουτσός ; Τσουπ , σου φυτρώνει μια ποδάρα .
Είσαι πρωθυπουργός της Ελλάδας και θες να σώσεις την Ελλάδα ; Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν . Είπαμε ούτε με θαύμα δεν γλυτώνουμε . Αν είσαι και ο Παπανδρέου ακόμα πιο δύσκολα .
Είσαι Παναθηναϊκός ; Άστο , ευκολότερα σώζεται η Ελλάδα .
Παραμυθιάζονται εύκολα οι απανταχού πιστοί οι οποίοι δεν θέλουν και πολύ . Γιαυτό ονομάζονται πιστοί επειδή πιστεύουν εύκολα . Αν δεν παραμυθιάζονταν θα ήταν άθεοι ή έστω αγνωστικιστές . Άλλωστε η θρησκεία ένα παραμύθι είναι και μάλιστα κακοστημένο , για παιδιά . Αλλά οι παπάδες και οι λοιποί διαφημιστές της εκκλησίας ξέρουν πώς να το πλασάρουν . Οι αθεόφοβοι .
Εντωμεταξύ πλουτίζει η εκκλησία , χοντραίνει ο παπάς . Η συγκεκριμένη εκκλησία της Τήνου αποτελεί φιλέτο για τους απανταχού ρασοφόρους . Έχει κλείσει η επετηρίδα εδώ και χρόνια . Όποιος πρόλαβε , πρόλαβε . Α ρε τυχερέ παπά της Τήνου !
Αλλά μην αγχώνεσαι άτυχε παπά της υπόλοιπης Ελλάδας . Το παραμύθι έχει πλασαριστεί σωστά , τα κορόιδα είναι πολλά . Θα βρεις και εσύ πιστούς έτοιμους να σου προσφέρουν το βαλάντιο τους με αντάλλαγμα το κλειδί του παραδείσου .
Και για εσένα ευκολόπιστε , κατατρεγμένε και θεοσεβούμενε ανθρωπάκο , η Ελλάδα είναι φίσκα στις εκκλησίες . Κάποια θα βρεις να δηλώσεις την υποτέλεια σου . Κάποια θα βρεις να σου πουλήσει ένα θαύμα . Για τέτοιες μπούρδες η εκκλησία σε περιμένει με ανοικτές αγκάλες . Αρκεί να πέσεις στα τέσσερα . Στην στάση της υποτέλειας .
Πέσε , λοιπόν στα τέσσερα και ακολούθα τις ταμπέλες .
Αθεόφοβα ερωτήματα προς απανταχού πιστούς .
·         Το φακελάκι στο γιατρό σε πείραξε . Το φακελάκι στον παπά γιατί δεν σε πείραξε ;
·         Οι πλούσιοι που έχουν μαζέψει το μισό πλούτο σε πείραξαν . Η εκκλησία που έχει μαζέψει τον άλλο μισό πλούτο γιατί δεν σε πείραξε ;
·         Τα σκάνδαλα των πολιτικών σε αγανάκτησαν . Τα σκάνδαλα της εκκλησίας γιατί δεν σε αγανάκτησαν ;
·         Όταν οι Τούρκοι έσφαζαν αλλόθρησκους ένοιωσες αποτροπιασμό . Όταν τα “αδέρφια” μας οι Σέρβοι έκαναν το ίδιο γιατί δεν ένοιωσες αποτροπιασμό ;
Γιατί διπρόσωπε πιστέ ;
Προς απανταχού άπιστους .
Απαλλοτρίωσε και εσύ ένα παγκάρι . Μπορείς ! Γιατί να τα φάει ο παπάς ; Καλύτερα δεν είναι να τα φας εσύ ;