Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Μπεγλιτολογία

Ο Μπεγλίτης πήγε ταξιδάκι στην Κύπρο και είπε να κάνει και βαρυσήμαντες δηλώσεις . Έχουν τα προβλήματα τους στη Κύπρο , ο δικός μας τους έλειπε .
Πρώτα από όλα τόνισε ότι η τουρκική απειλή δεν είναι θεωρητική, είναι υπαρκτή. Για να μας πείσει έφερε ως παράδειγμα το Αιγαίο και την Κύπρο .
Δηλαδή από ότι κατάλαβα οι Έλληνες κοιμούνται και ξυπνάνε με την Τουρκική απειλή . Ιδίως τώρα το καλοκαίρι εγκαθίστανται σωρηδόν στα ηπειρωτικά και νησιωτικά παράλια της χώρας με σκοπό την αποσόβηση μιας Τουρκικής εισβολής . Πάμε παρακάτω .
Δήλωσε πως αισθάνεται υπερήφανος για το υψηλό φρόνημα και ηθικό, αλλά και τον υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των κυπριακών Ενόπλων Δυνάμεων.
Αυτό το συμπέρασμα τώρα πως διάολο το έβγαλε ; Με το που πάτησε το πόδι του στο νησί οργάνωσε ασκήσεις για τον Κυπριακό στρατό για να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα ; Ή μήπως και μόνο η παρουσία του Μπεγλίτη είναι ικανή να ανεβάσει το φρόνημα και το ηθικό του Κυπριακού στρατού ;
Στη συνέχεια εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι γρήγορα η Εθνική Φρουρά θα απορροφήσει και θα ενσωματώσει δημιουργικά και αποτελεσματικά το τραυματικό σοκ από την τραγωδία στη ναυτική βάση.
Για τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας της Κύπρου κουβέντα . Σιγά τώρα μην βγάλουνε μεταξύ τους τα ματάκια τους .
Επίσης είπε ότι βρήκε τα στελέχη εκείνα με τον υψηλό επαγγελματισμό, αλλά πάνω από όλα με την αγωνιστική ψυχή για να αντιμετωπίσουν ανά πάσα στιγμή, όταν και εάν τελικά δημιουργηθούν συνθήκες απειλής, την τουρκική απειλή .
Μην απορείτε πως κατάλαβε  τον υψηλό επαγγελματισμό και  την αγωνιστική ψυχή των Κυπρίων . Ο Μπεγλίτης τα μυρίζει αυτά . Έχει το κληρονομικό χάρισμα . Πριν ασχοληθεί με την πολιτική έκανε τη χαρτορίχτρα . Αφού και τώρα στο καφενείο της βουλής το εξασκεί το επάγγελμα . Λέει τον καφέ , ρίχνει τα χαρτιά , διαβάζει πατούσες . Μάθε τέχνη και άσε την … Τώρα που έρχονται και δύσκολες μέρες για τους πολιτικούς …
Τέλος ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι εδώ και μέσα από κοινές δυσκολίες ενώνουμε δυνάμεις για να προχωρήσουμε μπροστά .
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από αυτή τη δήλωση οι Κύπριοι νιώθουν φοβερή ασφάλεια . Είναι μάλιστα έτοιμοι να κάνουν ντου προς τα βόρεια και να πάρουν πίσω τα πάτρια εδάφη .  Άλλο να είσαι μόνος σου και άλλο να σε στηρίζει ολόκληρη Ελλάδα . Μην ξεχνάτε με τι αριστοτεχνικούς τρόπους λύνουμε τα εγχώρια προβλήματα . Γιατί να μην αρχίσουμε να λύνουμε και των άλλων;
Τελικά όταν ανοίγουν οι πολιτικοί το στόμα τους το βλακόμετρο χτυπάει κόκκινο . Οι υπόλοιποι πρέπει να κλείνουμε τα αυτιά μας γιατί από τις πολλές βλακείες που ακούμε μπορεί να κολλήσουμε βλακίτιδα που από ότι φαίνεται είναι ανίατη . Τελικά πού τελειώνει η βλακεία ;