Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Παπανδρέου , ο Εθνάρχης .

Σύμφωνα με έμπιστες πληροφορίες μέσα από την οικογένεια της Μαργαρίτας Παπανδρέου , ο γιος της έχει σκαρφιστεί κόλπο τρομερό και θεόσταλτο για να την σκαπουλάρουμε από την κρίση . Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες , μέσα από την οικογένεια Ψωμιάδη , λένε ότι το κόλπο το συνέλαβε με αφορμή την παραλίγο συγχώνευση μεταξύ Καβάλας και Ηρακλή . Είναι τυχαίο ότι η συγχώνευση δεν προχώρησε ; Δεν νομίζω . Κάποιοι λένε ότι ο ίδιος ο Πάγκαλος πίεσε αφόρητα τον Ψωμιάδη ώστε να σταματήσει τις διαδικασίες αλλιώς υπήρχε πιθανότητα να αποκαλυφθεί το σχέδιο .
Το κόλπο έχει ως εξής (να μείνει μεταξύ μας , μη διαρρεύσει και έχουμε τίποτα ντράβαλα ) :
Ο Παπανδρέου δηλώνει σε όλα τα παγκόσμια ΜΜΕ ότι θέλει να προχωρήσουμε σε συγχώνευση με κάποια άλλη χώρα . Όπως είναι φυσικό καμία Ευρωπαϊκή χώρα δεν ρισκάρει να μας φορτωθεί στην πλάτη γιατί εκτός από τον υπέροχο ήλιο και τις θαυμάσιες παραλίες μας θα πρέπει να αναλάβει και το δυσθεώρητο χρέος μας . Άρα όλοι κωλώνουν . Όλοι ; Όχι , γιατί οι Τούρκοι βλέπουν την προσφορά ως τον ιδανικό δούρειο ίππο για να μπουκάρουν επιτέλους στην Ευρώπη . Χαρμάνηδες τόσα χρόνια με αυτό το θέμα κάπου θόλωσαν και την έκαναν τη χαζομάρα .
Η νέα χώρα ονομάζεται πλέον ΕΤΣ από το Ελλάς – Τουρκία Συμμαχία και η σημαία έχει την παγκόσμια πρωτοτυπία να είναι η πρώτη νταμπλ φας σημαία (πως τη μιλάω έτσι την Αγγλική ο άτιμος . Είδες τι κάνει το λόουερ ) ; Από τη μία μεριά η παλιά Ελληνική και από την άλλη η παλιά Τουρκική . Η επίσημη γλώσσα του νέου κράτους θα είναι η τουρλού-τουρλού , μια σαλάτα μεταξύ των δύο γλωσσών .
Μετά από λίγο καιρό οι παλαιότουρκοι ηγέτες καταλαβαίνουν το λάθος τους αλλά πλέον είναι αργά . Το χρέος έχει πάρει απειλητικές διαστάσεις , απειλεί σε όγκο ακόμα και τον τρισμέγιστο Πάγκαλο . Οι παλιοί φίλοι μας (οι γνωστοί παλιόφιλοι ) Γερμανοί και  Γάλλοι , προφανώς στο κόλπο από την αρχή , στέλνουν το ΔΝΤ το οποίο με συνοπτικές διαδικασίες τους παίρνει και τα σώβρακα με αποτέλεσμα το νεοσύστατο κράτος να απειλείται με αφανισμό .
Εκείνη ακριβώς τη στιγμή που το ΔΝΤ παίρνει σώβρακα , ο Παπανδρέου ως νέος Κολοκοτρώνης ξεπετάγεται από το πουθενά και με όπλο του τους γνωστούς , από το παρελθόν , πύρινους λόγους του ,  ωθεί τους παλιοέλληνες σε εξέγερση. Κάτι που πετυχαίνει εύκολα γιατί ως γνωστό το έχει το λέγειν . Οι παλιότουρκοι μην αντέχοντας την ταλαιπωρία ενός πολέμου συνθηκολογούν σχεδόν αμέσως και τα πράγματα επιστρέφουν ως είχαν προ ΕΤΣ εποχής . Με τη διαφορά ότι το χρέος των παλαιοελλήνων έχει μετακυλήσει πλέον στους παλαιότουρκους .
Ο καπετάν Παπανδρέου επιστρέφει ως λυτρωτής πίσω στην Αθήνα μαζί με τα παλικάρια του , τον Βενιζέλο , τον Πάγκαλο και τα άλλα παιδιά . Η πρώτη του κίνηση είναι να πάει στη βουλή , να υψώσει ξανά την γαλανόλευκη και να εγκαθιδρύσει την κοινοβουλευτική ασυλία . Κάτι παλιοί αγανακτισμένοι με μούσια και μακριά μαλλιά που είχαν ξεμείνει από την εποχή του πρώτου ΔΝΤ τον αποθεώνουν . Σιγά σιγά η πλατεία γεμίζει από μη-αγανακτισμένους οι οποίοι παρέα με τους πρώην ΜΑΤατζίδες , μετέπειτα Τουρκοτσολιάδες και στη συνέχεια ξανά ΜΑΤατζίδες ξεσπούν σε χορούς , πανηγύρια , τρώνε σουβλάκια και απαιτούν την αγόρευση του Παπανδρέου σε εθνάρχη των Ελλήνων .
Ο Μπαμπινιώτης σπεύδει να αποσύρει το λεξικό του και με τάχιστες διαδικασίες εκδίδει καινούριο στο οποίο από το λήμμα “εθνάρχης” έχει εξαφανιστεί ο Καραμανλής (όχι ο Κωστάκης ρε , ο άλλος , ο παλιός ) και έχει μπει η φωτογραφία του Παπανδρέου .
Από Γιωργάκης , εθνάρχης . Δεν είναι και λίγο πράγμα . Εκεί που έπαιζε β’ εθνική τώρα παίζει στα σαλόνια του τσάμπιονς λιγκ .
Και εγώ έχω μείνει μαλάκας να παρακολουθώ τις εξελίξεις και να ψελλίζω “ρε σεις τελικά μας έσωσε”!
Για όσους θεωρείτε την ιστορία πλάνη είστε εγκάθετοι , κομπλεξικοί και έχετε προσωπικό πρόβλημα με τον μελλοντικό μας εθνάρχη .