Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Η μεγάλη των ΔΙ.ΑΣ σχολή .

Τον τελευταίο καιρό η Ελληνική αστυνομία καινοτομεί . Και μου αρέσει πολύ . Έτσι για να μη βαριόμαστε . Βάζει τα σπουδαία μυαλά που διαθέτει να σκέφτονται νέους τρόπους καταστολής . Και κατεβάζουν συνεχώς ιδέες οι άτιμοι . Μάλλον χρησιμοποιούν τη μέθοδο του  κατιδεασμού . Κάτι σαν ιδεοθύελλα , τσουνάμι ιδεών . Και αυτές τις ιδέες τις μετουσιώνουν σε πράξεις . Συνεχώς δημιουργούνται νέες ομάδες , σκληρά εκπαιδευμένες για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο των ηρώων των παιδικών μου χρόνων , του μπάτμαν , του σπάιντερμαν , του σούπερμαν και των υπολοίπων .
Ομάδα ΔΕΛΤΑ ,  ΜΑΤ , ΜΕΑ , ΕΚΑΜ ,αστυνομικά σκυλιά , συνοριακοί φύλακες , ειδικοί φρουροί …
Τώρα πρόσφατα εμφανίστηκε και μια καινούρια ομάδα . Τη βάπτισαν ΔΙΑΣ (Ομάδες Δίκυκλης Αστυνόμευσης) και απαρτίζετε από περίπου 2000 άτομα στην Αττική με σκοπό να σουλατσάρουν ανά δύο σε κάτι μηχανάκια . Η επίσημη ανακοίνωση σχετικά με τα καθήκοντα τους αναφέρει ότι σκοπός τους είναι “να αναλαμβάνουν την πρόληψη και την καταστολή βίαιων και εγκληματικών ενεργειών, όπως είναι οι ληστείες, οι βιασμοί, οι συμπλοκές, οι ανθρωποκτονίες” . Κάτι σαν τον σπάιντερμαν δηλαδή .
Αποφάσισα λοιπόν να το ψάξω λίγο το θέμα . Να δω τα στατιστικά τους ρε αδερφέ . Τόσος κόσμος μαζεμένος σε μια ομάδα , προσφέρει τελικά στον απλό καθημερινό πολίτη ; Ή απλώς υπάρχουν ;
Τα μόνα στατιστικά που βρήκα αναφέρονται στον Απρίλιο του 2010 , τον μήνα δηλαδή που δημιουργήθηκε η εν λόγω ομάδα . Τα στατιστικά λοιπόν αναφέρουν για τον νομό Αττικής  :
  • Ελέγχθηκαν 13.399 οχήματα και 30.608 άτομα.
  •  Συνελήφθησαν 391 άτομα για διάφορα αδικήματα, ενώ προσήχθησαν συνολικά 1.884 άτομα.
  •  Ανευρέθησαν 34 οχήματα
Από πρώτη ματιά θα πεις ότι τέτοια επιτεύγματα ούτε ο σούπερμαν δεν έκανε στα καλά του . Από δεύτερη ματιά θα σου πω ότι ο σούπερμαν ήταν ένας . Αυτοί είναι 2000 . Αν καταμερίσεις τα επιτεύγματα τους σε κάθε έναν από την ομάδα ΔΙΑΣ θα συμπεράνεις ότι μέσα σε έναν ολόκληρο μήνα κάθε άντρας της ομάδας ΔΙΑΣ
έλεγξε 6,7 ολόκληρα οχήματα τον μήνα ή 0,22 την ημέρα .
έλεγξε 15 άτομα τον μήνα ή 0,5 άτομα την ημέρα .
συνέλαβε 0,195 άτομα τον μήνα ή 0,0065 την ημέρα . Ένα ανθρώπινο μόριο την ημέρα δηλαδή .
Βρήκε 0,017 κλεμμένα οχήματα τον μήνα ή 0,000056 αυτοκίνητα την ημέρα . Ούτε μια ρόδα την ημέρα δηλαδή .
Τα στατιστικά μου προξένησαν εντύπωση . Δεν είναι δυνατόν λέω . Με τέτοιο εξοπλισμό , τόση εκπαίδευση και να έχουν τόσο τραγικά στατιστικά ; Χειρότερα και από τα στατιστικά του Φασούλα στα τρίποντα . Είπα λοιπόν να το ψάξω . Να δω τι κρύβεται πίσω από την ομάδα ΔΙΑΣ . Και έπειτα από μέρες δουλειάς και ψαξίματος , έχοντας παρατήσει σπίτι , δουλειά , οικογένεια … επιτέλους το βρήκα . Κατασυγκινημένος σας παρουσιάζω τα πραγματικά καθήκοντα της ομάδας ΔΙΑΣ .
Συλλαμβάνουν σκύλους !
Για τους άπιστους Θωμάδες , παραθέτω και φωτογραφικό υλικό .

Και μη γελάτε . Ξέρετε καμιά άλλη ομάδα να ασχολείται με τον ύποπτο κόσμο των σκύλων ; Ας πούμε ότι ένας σκύλος σε πήρε στο κυνήγι . Ή σου άρπαξε το λαχταριστό σάντουιτς από τα χέρια την ώρα που ήσουν έτοιμος να το καταβροχθίσεις . Σε ποιον θα απευθυνθείς ; Μα φυσικά στην ομάδα ΔΙΑΣ .

Τελευταίες συγκλονιστικές πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτι χαοτικοί που συχνάζουν – που αλλού - στα Εξάρχεια  συνεργάζονται με μια επικίνδυνη ομάδα σκύλων – μπαχαλάκιδων με σκοπό να βυθίσουν την Αθήνα στον τρόμο και στην ανομία .


Μετά λοιπόν την ομάδα που ψεκάζει τα κουνούπια στην Αθήνα


Την ομάδα που περιφρουρεί τις παραλίες από τις τσούχτρες

Την ομάδα που στολίζει το χριστουγεννιάτικα δέντρα

Την ομάδα που βοηθάει ηλικιωμένους να διασταυρώσουν τον δρόμο
Ας υποδεχτούμε την ομάδα που συλλαμβάνει σκύλους . Την μεγάλη των ΔΙΑΣ σχολή !!!
Αποθέωση !