Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Κωλοτούμπες

Μήπως έχει παρατηρήσει κανείς τη στροφή 180o που έχουν κάνει στο σύνολο τους τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι τις τελευταίες ημέρες ; Προφανώς θα το έχετε παρατηρήσει γιατί είναι πασιφανέστατο . Αλλιώς έχετε περάσει με άριστα το τεστ του παθητικού τηλεθεατή . Και εις ανώτερα .
Εκεί που ήταν όλοι μνημονιακοί και υπέρμαχοι της τρόικας και της κυβέρνησης , τώρα άρχισαν και αυτοί να υποστηρίζουν και να μάχονται σθεναρά υπέρ των “αγανακτισμένων” . Αυτή η τακτική είναι η γνωστή τακτική της κωλοτούμπας . Στην αρχή υποστηρίζω μία άποψη και στη συνέχεια υποστηρίζω το αντίθετο . Βέβαια για να το κάνεις αυτό ή σχιζοφρενής είσαι ή έχεις κάποιο σκοπό .
Αν παρακολουθήσεις τα δελτία στα κανάλια θα νομίζεις ότι  οι μεγαλοδημοσιογράφοι – παρουσιαστές είναι οι ηγέτες των “αγανακτισμένων” . Μόνο την παντιέρα της επανάστασης δεν έχουν υψώσει .Νομίζεις ότι έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία και νυχθημερόν κάνουν ρεπορτάζ .
Γιατί λοιπόν οι δημοσιογράφοι έγιναν κωλοτούμπες ; Αυτοί δεν μας μίλαγαν για συναίνεση ; Αυτοί δεν μας μίλαγαν για την αναγκαιότητα του μνημονίου . Για την αναγκαιότητα του ευρώ . Για την καταστροφή που οδηγεί η χρεωκοπία ;   Τι έπαθαν τώρα ;
Αναστοχάστηκαν  και αποφάσισαν ότι έκαναν λάθος ; Μα όλοι μαζί , ταυτόχρονα ; Δύσκολο έως ανέφικτο . Άλλωστε ο δημοσιογράφος συνήθως υποστηρίζει την άποψη κάποιου άλλου , του ιδιοκτήτη , του κόμματος , των συμφερόντων και όχι τη δικιά του . Οι δημοσιογράφοι που υποστηρίζουν τη δικιά τους άποψη είναι είδος προς εξαφάνιση .
Κάτι άλλο συμβαίνει . Άλλη είναι η αιτία της κωλοτούμπας . Ίσως να σχετίζετε με το αίσθημα της αυτοσυντήρησης . Δηλαδή σου λέει ο δημοσιογράφος , λες να με πάρουν και εμένα στο κυνήγι ; Εκεί που περπατάω στο δρόμο  να αρχίσει να βρέχει , στην καλλίτερη περίπτωση , γιαούρτια ; Ας τους γλύφω τώρα που έχει πάρει διαστάσεις το θέμα και μετά , όταν θα πάνε διακοπές , τα ξαναγυρνάω . Γιατί ως γνωστό οι δημοσιογράφοι πάνε όπου φυσάει ο άνεμος .
Τα γεγονότα στο Σύνταγμα τους έχουν τρομοκρατήσει . Δεν είναι τυχαίο ότι οι πρώτες συγκεντρώσεις ήταν το χρονικό σημείο που παρατηρήθηκε αυτή  μεταστροφή .
Το άγχος των δημοσιογράφων σίγουρα δημιουργεί προσδοκίες από το κίνημα των αγανακτισμένων . Όταν ένα κίνημα δημιουργεί  προβληματισμό στο σύνολο των δημοσιογράφων τότε σίγουρα το κίνημα βρίσκεται στο σωστό δρόμο . Και οι δημοσιογράφοι φαίνεται να βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα .
Προσπάθειες θα γίνουν ώστε οι δημοσιογράφοι να επωφεληθούν από τα γεγονότα στην πλατεία . Ήδη έχουν ξεκινήσει . Το να μην επιτρέψεις στους δημοσιογράφους να πλησιάσουν  είναι  μία λύση . Και μη βιαστείς να πεις ότι ως λύση είναι αντιδημοκρατική . Το αντίθετο , είναι δημοκρατικότατη . Μην ξεχνάς ότι μιλάμε για δημοσιογράφους .