Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

"Xέσε μας Παπανδρέου εσύ και η λύση σου . Eχουμε δικιά μας , καλύτερη ”; Ή μήπως δεν έχουμε ;

Επιμένω . Πρέπει να υπάρξουν προτάσεις . Όταν λέω προτάσεις εννοώ λύσεις για να βγούμε από την κρίση .  Προτάσεις που θα βγουν από γενικές συνελεύσεις , από συζητήσεις , από το διαδίκτυο , από τα καφενεία …  από όπου να ‘ναι . Να ακουστούν όμως προτάσεις . Να τις σκεφτούμε , να τις συζητήσουμε να διαφωνήσουμε και να καταλήξουμε .
Για την ώρα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις . Οι πολιτικοί το έχουνε βουλώσει κανονικότατα και το μόνο που προσπαθούν είναι να διασφαλίσουν την καρέκλα τους . Τη βουλευτική . Δεν την παίρνουν σπίτι τους να τη καμαρώνουν , μη τους έχουμε στην πλάτη μας ; Δεξιοί και αριστεροί τα ίδια σκατά είναι . Και οι κεντρώοι τα απόσκατα . Οι ίδιοι οι βουλευτές παραδέχονται ότι δεν ήταν ενήμεροι σχετικά με το μνημόνιο . Σε αυτά τα μοσχάρια εμπιστευόμαστε το μέλλον μας ; Καλά μοσχάρια ήμαστε όμως και εμείς . Έχουμε ότι μας αξίζει .
Όταν μια χώρα περνάει κρίση περιμένεις από τον πνευματικό κόσμο να βγει μπροστά . Να ξυπνήσει το λαό , να τον ταρακουνήσει . Φαίνεται όμως ότι αυτοί κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου . Τι να σου κάνουν , γεράσανε .  Φαίνεται ότι το αλτζχάιμερ σε αυτές τις ηλικίες θερίζει . Εν τω μεταξύ τα τελευταία τριάντα χρόνια έχουμε βαλτώσει πολιτιστικά με αποτέλεσμα να έχουμε ξεμείνει από φρέσκιες ιδέες . Ο πιο νέος πνευματικός άνθρωπος στην Ελλάδα πρέπει να είναι συνομήλικος του Μητσοτάκη . Άρα αυτούς ξέχνα τους .
Από την άλλη οι δημοσιογράφοι πάνε όπου φυσάει ο άνεμος . Δεν μπορείς να τους εμπιστευτείς . Σήμερα σου λένε άσπρο και αύριο μαύρο . Οι γνωστοί κωλοτούμπες .  Ξέχνα τους και αυτούς .
Οπότε ποιος απομένει ; Ο λαός . Ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια θολούρα . Και ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχουν προτάσεις . Δεν υπάρχουν απόψεις . Για να δημιουργήσεις άποψη πρέπει να ακούσεις πολλές και αντικρουόμενες γνώμες , να τις φιλτράρεις και να καταλήξεις κάπου .
Αυτή τη στιγμή ο λαός αναλώνεται  σε αοριστίες του στυλ να βγούμε από το μνημόνιο , να διώξουμε το Δ.Ν.Τ. να φύγει η κυβέρνηση . Αλλά μετά τι ; Καμία πρόταση . Γιατί όταν απαιτείς από τον Παπανδρέου να τσακιστεί και να φύγει αγκαλιά με το μνημόνιο χωρίς να έχεις εναλλακτική λύση τότε λες αοριστίες . Γίνεσαι γραφικός , γελοίος .  Και ο άλλος δεν σε παίρνει στα σοβαρά . Αντίθετα αν έχεις πρόταση τότε μπορείς να πεις “χέσε με Παπανδρέου εσύ και η λύση σου . Σήκω φύγε , έχω δική μου , καλύτερη ” . Καθαρές και ξάστερες κουβέντες .
Το πρόβλημα όμως είναι ότι κανένας δεν μιλάει ξεκάθαρα με αποτέλεσμα ο κόσμος να βρίσκεται σε μαύρα σκοτάδια . Βέβαια τα οικονομικά θέματα δεν στηρίζονται σε κανόνες . Δεν μπορείς να πεις ότι θα κάνω αυτό και θα καταλήξω εκεί . Υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες που μπορεί να σε βγάλουν εκτός προγραμματισμού . Ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος .
Όμως αυτό που είναι σίγουρο και κανένας δεν το αμφισβητεί , είναι ότι η τωρινή λύση του μνημονίου είναι καταστροφική . Ουσιαστικά σε σκοτώνει ως χώρα αργά και βασανιστικά . Διογκώνεται το έλλειμμα , ξεπουλιέται η περιουσία της χώρας , αυξάνεται η ανεργία . Στην πραγματικότητα μας οδηγάει σταθερά στην καταστροφή . Άρα είναι λανθασμένη . Και επειδή ο Παπανδρέου επαναλαμβάνει αποδεδειγμένα λάθη , συμβαίνει ένα από τα τρία : ή είναι βλάκας ή σχιζοφρενής ή επωφελείται  από αυτά . Ότι και να ισχύει είναι επικίνδυνος .
Ποια άλλη λύση υπάρχει ; Δεν ξέρω . Είπαμε αυτά τα πράγματα είναι για τους ειδικούς . Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι προτιμώ να έχω την τύχη στα χέρια μου παρά να εξαρτώμαι από άλλους . Προτιμώ να αποφασίσω εγώ πως θα δράσω παρά να αποφασίζουν άλλοι για εμένα . Γιατί τώρα αποφασίζουν άλλοι για εμένα . Και αυτό με εκνευρίζει .
Το μνημόνιο είναι απόφαση άλλων . Η Ελλάδα κυβερνάται σήμερα από ξένους οι οποίοι προφανώς δεν έχουν σκοπό να προασπίσουν τα συμφέροντα μας . Αντίθετα χεσμένους μας έχουν . Καιρός να τους διώξουμε . Και αυτούς και τα σκυλάκια τους που έχουν εγκαταστήσει εδώ . Μια καλή αρχή είναι να μη ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα . Και ο μόνος τρόπος είναι να μην τους αφήσουμε να το κάνουν . Να τους φοβίσουμε . Καιρός να μας φοβηθούν . Αν δεν μας σέβονται τουλάχιστον να μας φοβούνται . Γιατί τόσα χρόνια τους είχαμε αφήσει ασύδοτους και να τα αποτελέσματα .
Αν δεν συμφωνήσουν με το λαό θα πρέπει να τους διώξουμε . Να μπούμε μέσα στη βουλή και να τους διώξουμε , με το καλό ή με τις κλωτσιές . Δημοκρατικότατα . Εξοστρακισμός ονομάζεται . Παρμένος από την δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας που τόσο πολύ την εκθειάζουμε .
Ο στόχος πρέπει να είναι η διενέργεια εκλογών . Η τωρινή κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές υπό  διαφορετικές συνθήκες . Είκοσι μήνες μετά τα δεδομένα έχουν αλλάξει . Πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στο λαό να αποφασίσει για το μέλλον του . Να πουν ξεκάθαρα τα υπάρχοντα κόμματα και τα νέα κινήματα που θα δημιουργηθούν , την άποψη τους και τα σχέδια τους για την κρίση . Και ο λαός να αποφασίσει .
Λοιπόν θα πούμε “χέσε μας Παπανδρέου εσύ και η λύση σου . Σήκω φύγε , έχουμε δικιά μας , καλύτερη ”; Ή μήπως δεν έχουμε ;