Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Τρώει τους συγγενείς του ο Κυριάκος

Απόλυτα ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος δήλωσε ότι κανένας συγγενής του δεν πρόκειται να βρεθεί στο υπουργικό συμβούλιο,  όταν και εφόσον η Ν.Δ. γίνει κυβέρνηση.

Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αντιληφθεί, από προσωπική πείρα, τι στόκους βγάζει το Μητσοτακέικο  οπότε κατάληξε ότι ένας είναι υπεραρκετός σε μια κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα μέλη θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ευφυίες μπας και ισορροπήσει τουλάχιστον η κατάσταση.

Με αποτέλεσμα η Ντόρα Μπακογιάννη να αποκλείεται με συνοπτικές διαδικασίες.

Βέβαια αποτελεί γρίφο για δυνατούς λύτες τα ονόματα της κυβέρνησης που θα περιλαμβάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Γιατί από την στιγμή που θα κυβερνάει ο ίδιος, θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι δεξιοί να είναι ικανότατοι. Αλλά, μεταξύ μας τώρα, τόσους ικανούς στο δεξιό στρατόπεδο δύσκολα βρίσκεις. Ακόμα και στον κεντρώο χώρο  να απευθυνθείς η κατάσταση δεν σώζεται. 

Ο Σάββας και ο Χριστόδουλος Ξηρός έχουν χάσει τα πολιτικά τους δικαιώματα.

Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανέφερε ποτέ ότι αποκλείεται να τοποθετήσει μέλη του Μητσοτακέικου στη δικιά του κυβέρνηση. Άλλωστε ήδη έχει τοποθετήσει, κατά καιρούς,  Παπανδρεϊκούς, Καραμανλικούς, Λενινιστές, Μαρξιστές και τον Φίλη σε διάφορα υπουργικά πόστα. 

Σε έναν Μητσοτακικό θα έλεγε όχι;

Συνεπώς η Ντόρα Μπακογιάννη, που φαίνεται να θίγεται από την απόφαση του αδερφού της, ίσως θα πρέπει να αρχίσει να χτίζει γέφυρες με τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δεν έδιωξε κανέναν.

Οι άλλοι φεύγουν από μόνοι τους.