Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Η αναρχία στην Αναρχία δεν θα περάσει

Διασπαστικές τάσεις εμφανίστηκαν στο αναρχικό κίνημα με αφορμή την γιορτή του Πολυτεχνείου. Από την μια μεριά αναρχικοί αποφάσισαν να καταλάβουν το Πολυτεχνείο ώστε να αποκλείσουν τις πολιτικές και κομματικές οργανώσεις που καπηλεύονται την εξέγερση. Από την άλλη, άλλοι αναρχικοί εναντιώθηκαν σε αυτή την κίνηση χαρακτηρίζοντας την ως αντικινηματική. Γιατί όπως ξεκάθαρα τονίζουν, το Πολυτεχνείο ανήκει σε όλο το λαό.

Ακόμα και στον Άδωνη τον Γεωργιάδη…

Τελικά η γενική συνέλευση, η οποία αν και αναρχική, κατέληξε στην βασική αρχή ότι μπορεί όποιος θέλει να εισέλθει από την πύλη της οδού Στουρνάρη τόσο για να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών, όσο και για να λάβει μέρος στη συνέλευση της κατάληψης. Αυτό που απαγορεύτηκε δια ροπάλου και μολότοφ είναι οι κομματικές οργανώσεις και τα τραπεζάκια τους εντός του χώρου του Πολυτεχνείου.

Απ’ έξω ας κάνουν ότι θέλουν… Ας παραστήσουν και τα ΚΝΑΤ
Γεγονός που αποδεικνύει ότι ο αναρχικός χώρος έχει αρχίσει να εκσυγχρονίζεται και να οργανώνεται. Δεν θα κάνει πια ο καθένας ότι γουστάρει αλλά οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από κοινού μέσω γενικών συνελεύσεων.

Κάτι σαν τον ΣΥΡΙΖΑ όπου υπάρχουν πολλές απόψεις και ρεύματα αλλά στο τέλος κερδίζει πάντα ο Τσίπρας.

Σαν μια ομοσπονδία σε αναρχική μορφή. Μια Αναρχική Ομοσπονδία.

Και σε όποιον αρέσει.

Σε όποιον δεν αρέσει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ.

Γιατί η εποχή της ασύδοτης αναρχίας τελείωσε.

Δεν θα περάσει η αναρχία στην αναρχία.