Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017

Με τιμές αρχηγού κράτους η υποδοχή του Προκόπη Παυλόπουλου

Διαστάσεις εντός συγκυβέρνησης έχει πάρει το θέμα του αγίου φωτός αφού το μέρος της ημισυγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το χαρακτηρίζει ως παγανιστικό κατάλοιπο, ενώ το μέρος της ημισυγκυβέρνησης ΑΝΕΛ το χαρακτηρίζει ως θαύμα από τα λίγα.

Γι’ αυτό οι Συριζαίοι καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει να υποδέχεται το φως με τιμές αρχηγού κράτους. Άλλωστε κάτι τέτοιο θεωρείται αντισυνταγματικό αφού αρχηγός του κράτους είναι ο ένας και μοναδικός Προκόπης Παυλόπουλος ή αλλιώς Πάκης. Και όχι το φως.

Από την άλλη, ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ότι όσο είναι αυτός κυβέρνηση, αρχηγός του κράτους  θα είναι το φως και όχι ο Προκόπης Παυλόπουλος. Άλλωστε αύριο-μεθαύριο ο Προκόπης Παυλόπουλος θα σβήσει. Ενώ το φως δεν θα σβήσει ποτέ. Αλλά και να σβήσει, θα το ξανανάψουμε. Ενώ τον Προκόπη Παυλόπουλο δεν μπορούμε να τον ξανανάψουμε. Θα λαμπαδιάσει.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να κρατήσει ίσες αποστάσεις από τους μεν και τους δε ώστε να τους έχει όλους το ίδιο ευχαριστημένους και ταυτόχρονα το ίδιο δυσαρεστημένους. Γι’ αυτό αποφάσισε, από εδώ και πέρα, να αναθέσει στον Προκόπη Παυλόπουλο να συνοδεύει το φως στην Ελλάδα. Έτσι ώστε να εξακολουθεί να έρχεται με τιμές κράτους, χωρίς όμως να διαμαρτύρεται κανένας. Αφού μαζί με τον βασιλικό θα ποτιστεί και η γλάστρα.

Το μόνο που απομένει είναι να διευκρινιστεί ποιος είναι ο βασιλικός και ποιος η γλάστρα.