Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Ανόρθωση πολιτικού χώρου



 Τα δυνατά της υποσχέθηκε να βάλει η Φώφη Γεννηματά ώστε να ανορθώσει το προοδευτικό κέντρο, την κεντροαριστερά, την σοσιαλδημοκρατία, την ανανεωτική αριστερά και την οικολογία που τώρα τελευταία έχουν πέσει λίγο. Κάτι τα χρόνια, κάτι η κούραση, κάτι το άγχος είναι λογικό να μην έχουν τις σηκωμάρες που είχαν στα νιάτα τους. Τότε με τον Ανδρέα Παπανδρέου …

Όμως η Φώφη Γεννηματά υποστηρίζει ότι γνωρίζει τον τρόπο για να τους ξανανορθώσει. Κάτι σαν την ανόρθωση στήθους χωρίς το στήθος. Για να το λέει η Φώφη Γεννηματά κάτι θα ξέρει.

Αυτή η ανόρθωση του πολιτικού χώρου έχει ως απώτερο στόχο τη δημιουργία της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης της χώρας η οποία θα βρεθεί απέναντι από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Ν.Δ. Δηλαδή στη μέση, τηρώντας ίσες αποστάσεις και από τους  δύο μπας και της κάτσει καμιά συγκυβέρνηση είτε με τον έναν είτε με τον άλλον. 

Η Φώφη Γεννηματά προσκάλεσε και τον Γιώργο Παπανδρέου να συμμετάσχει αλλά ο Γιώργος Παπανδρέου αρνήθηκε αφού έκρινε ότι ακόμα δεν έχει ανάγκη από ανόρθωση. Κρατιέται ακόμα.

Αντίθετα τον Βασίλη Λεβέντη, που μια ανορθωσούλα την χρειάζεται, δεν τον προσκάλεσε κανείς. Αλλά ο Βασίλης Λεβέντης  είναι μαθημένος στις ανορθώσεις. Και μάλιστα στις αυτοανορθώσεις που είναι και πιο δύσκολες.