Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Επιστημονική διαδήλωση…



Στο σύνταγμα διαδήλωσαν οι επιστήμονες της χώρας αντιδρώντας στις προωθούμενες διατάξεις για το ασφαλιστικό. Η διαδήλωση ήταν ογκωδέστατη αποδεικνύοντας ότι  η χώρα από επιστήμονες πάει καλά. Από λούμπεν προλεταριάτο πάσχει. 

Η διαδήλωση περιφρουρήθηκε από τους ίδιους τους επιστήμονες ώστε να αποτραπεί στο λούμπεν προλεταριάτο να παρεισφρήσει στην επιστημονική διαδήλωση και να την κάνει αντιεπιστημονική.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, δικηγόροι και μηχανικοί κρέμασαν σε ένα δέντρο μπροστά από τη Βουλή τις γραβάτες και τα κράνη τους. Αντίθετα οι γιατροί, που επίσης συμμετείχαν στην κινητοποίηση, δεν κρέμασαν τις άσπρες ποδιές τους, γεγονός που χαρακτηρίστηκε αρνητικά από τους δικηγόρους και τους μηχανικούς κάνοντας λόγο για απώλεια  της ταξικής συνείδησης από τη μεριά των γιατρών.

Οι γιατροί, από την άλλη, κατηγόρησαν τους δικηγόρους ότι δεν έχουν καμιά δουλειά σε επιστημονική πορεία αφού η δικηγορία δεν είναι επιστήμη. Ενώ οι ίδιοι, μπορεί να μην έχουν ταξική συνείδηση, αλλά τουλάχιστον είναι επιστήμονες.

Όπως ήταν φυσικό, τα συνθήματα που κυριάρχησαν στη διαδήλωση ήταν άκρως επιστημονικά αφού παρήχθησαν με παραγωγικό τρόπο από αληθείς προκείμενες όπως αρμόζει σε επιστημονικά συνθήματα.

Μετά τη διαδήλωση οι δικηγόροι πρότειναν να αραιώσουν λίγο τη συχνότητα των διαδηλώσεων γιατί έτσι όπως πάνε, στο τέλος δεν θα τους μείνει καμιά γραβάτα για το δικαστήριο. Γιαυτό οι δικηγόροι ενδέχεται να μην συμμετάσχουν στην επόμενη επιστημονική κινητοποίηση. Γεγονός που θα αποτελέσει πλήγμα για της μελλοντικές επιστημονικές διαδηλώσεις.