Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ο Παναγούλης ζει !



Ο Στάθης Παναγούλης ξεκαθάρισε ότι θα καταψηφίσει το Σάββατο τον Προϋπολογισμό του 2016. Εξήγησε ότι θεωρεί εξοντωτικά τα μέτρα που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες. Ένας προϋπολογισμός που στηρίζεται στο τρίτο μνημόνιο που ψήφισε η δεύτερη φορά αριστερά όταν ήταν ακόμα πρώτη φορά αριστερά χωρίς τους Λαφαζανικούς, οι οποίοι καταψήφισαν το επαίσχυντο και επονείδιστο,  αλλά μαζί με τον Στάθη Παναγούλη ο οποίος  το ψήφισε το άτιμο.

 Ο άτιμος!  

Μάλιστα ο Στάθης Παναγούλης, έχοντας ψηφίσει το τρίτο μνημόνιο και πρώτο αριστερό, επανεξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Όχι όμως για να συμμαχήσει με τους μνημονιακούς του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αρχικά φάνηκε, αλλά για να χτυπήσει το σύστημα από μέσα. Όπως και έκανε.

Γιατί ο Στάθης Παναγούλης ποτέ δεν υπήρξε μνημονιακός είτε ψήφιζε είτε καταψήφιζε μνημόνια. Ήταν πάντα αντιμνημονιακός. 

Γιαυτό ο Στάθης Παναγούλης θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2016. 

Γιατί, όπως ξεκαθάρισε, δεν μπορεί παρά να ψηφίσει ΟΧΙ σε έναν προϋπολογισμό που δεν έχει κοινωνικό πρόσημο, παρά μόνο νούμερα για να βγει ο λογαριασμός του προγράμματος και που υπηρετεί, για μια ακόμη φορά, τα ξενόφερτα μνημόνια και τους δανειστές.

Και όσοι παραξενεύονται από τα πηγαινέλα του Στάθη Παναγούλη μεταξύ μνημονίων και αντιμνημονίων, μόνο ως συντηρητικοί θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Γιατί ο Στάθης Παναγούλης δεν μασάει από τέτοια. Είναι προοδευτικός. Κινείται με άνεση και χάρη μεταξύ μνημονίων και αντιμνημονίων όπως ακριβώς κινήθηκε στο παρελθόν μεταξύ ΚΚΕ και Πολιτικής Άνοιξης του Αντώνη Σαμαρά.