Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Απεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ.



Μπερδεμένο είναι το απεργιακό κοινό της χώρας σχετικά με την αυριανή γενική απεργία έπειτα από την παρότρυνση του τμήματος εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ προς τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι η κατάρρευση των αντιλαϊκών μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πέσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και να γίνουν πρόωρες εκλογές ώστε να ξαναεκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ και να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα. Παρόλο που σαν στόχος δεν είναι προφανής.

Μπερδεμένοι είναι οι Συριζαίοι αφού δεν ξέρουν αν θα πρέπει να συμπαρασταθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και να απεργήσουν ή να συμπαρασταθούν στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην απεργήσουν. Ότι και να γίνει πάντως όλοι θα είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μεγάλο δίλλημα βρίσκεται και το ΚΚΕ. Να εκδηλωθεί υπέρ της απεργίας του ΣΥΡΙΖΑ ή υπέρ της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ;  Ότι και να κάνει, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει.

Οι μόνοι που δεν έχουν δίλλημα είναι οι Δεξιοί. Ποτέ δεν απεργούν, οπότε δεν θα απεργήσουν και τώρα. Και άσε τον ΣΥΡΙΖΑ να λέει ότι θέλει. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι εκτός από τον πρόεδρο τους που θα απεργήσει για την τιμή των όπλων.

Η φήμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα μας δουλεύει δεν επιβεβαιώνεται. Οι επιστήμονες συγκλίνουν στην άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας απήχθη και αντικαταστάθηκε από εξωγήινους πριν κανά εξάμηνο.