Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Γιώργος Παπανδρέου δόθηκε για απόσυρση.



Φτωχότερη είναι από χθες η δημοκρατία στη χώρα μας έπειτα από την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να αποσυρθεί από την εκλογική διαδικασία του Σεπτεμβρίου. Ας ελπίσουμε η απόφαση να ισχύσει και για τις επόμενες εκλογικές διαδικασίες. 


Έπειτα από αυτή την εξέλιξη φαίνεται ότι κλείνει μια και καλή το κεφάλαιο των Παπανδρέου στην Ελλάδα εκτός και αν ο Γιώργος Παπανδρέου μας ετοιμάζει καμιά έκπληξη ξεφουρνίζοντας μας  κανέναν Παπανδρέου junior και αρχίσουμε πάλι να τραβάμε τα βυζιά μας.


Η δημοτικότητα του Γιώργου Παπανδρέου έπεσε κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια αφού από πρωθυπουργός, πριν πέντε χρόνια, κατέληξε στα αζήτητα. Βέβαια για κανά-δυο χρόνια είχε καταφέρει να επιβιώσει δίνοντας διαλέξεις για το χρέος σε κάτι ξενέρωτους Αμερικάνους, αλλά τελικά ακόμα και αυτοί τον πήραν χαμπάρι και πλέον τον έχουν στο κλάσιμο.


Ο Γιώργος Παπανδρέου κατέληξε σε αυτή την απόφαση αφού, όπως δήλωσε, ξεφραγκιάστηκε με τις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες και πλέον δεν του έχει μείνει ούτε σάλιο. Μόνο το όνομα του έμεινε αλλά χωρίς τη χάρη.


Ο πρώτος Παπανδρέου, ο Γεώργιος, δημιούργησε, ο δεύτερος, ο Αντρέας, διατήρησε και ο τρίτος, ο Γιωργάκης, τους γάμησε τη μάνα. 


Παρόλαυτα, επειδή ο Γιώργος Παπανδρέου είναι και παλιοχαρακτήρας, εξαπέλυσε απειλές περί συνέχισης των αγώνων του ώστε να αποτελέσει κάποια στιγμή τον καταλύτη της ανασυγκρότησης του προοδευτικού χώρου. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει πρώτα να μαζέψει το απαραίτητο κεφάλαιο. Γιαυτό αν κάποια στιγμή συναντήσεις τυχαία έναν ζητιάνο που μοιάζει με τον Γιώργο Παπανδρέου, μην του δώσεις ούτε φράγκο. Σε κακό θα μας βγει.