Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Το Plan A μας έσωσε από την πείνα, θα μας σώσει και πάλι απ’ την σκλαβιά!



Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα όσα αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη σχετικά με εναλλακτικό σχέδιο που είχε για την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, κατέθεσαν 24 Βουλευτές της αντιπολίτευσης. Σε αυτούς δεν συγκαταλέγεται ο πρώην πρόεδρος του Πασόκ, Ευάγγελος Βενιζέλος, οπότε υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο πρωθυπουργός να απαντήσει στην ερώτηση. 

Οι βουλευτές καλούν τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τη Βουλή αν ήταν σε γνώση του ή υπό την έγκριση του το λεπτομερές εναλλακτικό σχέδιο του πρώην υπουργού Οικονομικών για μετάβαση σε εθνικό νόμισμα με δημιουργία παρατραπεζικού συστήματος, υπεξαίρεση δημόσιου υλικού και υποκλοπή προσωπικών δεδομένων ή αν ο πρώην υπουργός ενεργούσε αυτοβούλως. 

Κύκλοι του Μαξίμου αναφέρουν ότι όλη η φασαρία γίνεται διότι οι βουλευτές της πρώην συγκυβέρνηση ζηλεύουν που οι βουλευτές της τωρινής συγκυβέρνηση έχουν στα σκαριά δεκάδες Plan B ενώ οι ίδιοι δεν είχαν οργανώσει ούτε ένα Plan A

Από την άλλη, οι βουλευτές της αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι οι ενέργειες που αποδίδονται στον πρώην υπουργό Οικονομικών συνιστούν εκτροπή που επισείουν την απόδοση όχι μόνο πολιτικών, αλλά και ποινικών ευθυνών και ζητούν να διερευνηθεί πολιτικά και δικαστικά όχι μόνο το Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και τα Plan B των υπολοίπων στελεχών της κυβέρνησης. Σχεδόν αμέσως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξέδωσε ανακοίνωση που κατακεραυνώνει τα κατάπτυστα Plan B που κυκλοφορούν και εξυμνεί τον πρωθυπουργό και το εμπνευσμένο Plan A που μας έσωσε από την πείνα και θα μας σώσει και πάλι απ’ την σκλαβιά όπως κάποτε το ΕΑΜ.