Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Αλλαγή φύλου και παράλληλο σύμπαν πρότεινε ο Γιάνης Βαρουφάκης.



Να ρίξει τους τόνους στην υπόθεση Βαρουφάκη επιχειρεί η κυβέρνηση μετά τη θύελλα αντιδράσεων που ξεσήκωσε η αποκάλυψη περί παράλληλου τραπεζικού συστήματος και σχεδίου επιστροφής στη δραχμή.

Η κυβερνητικής εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη χθες, Τρίτη, παραδέχτηκε ότι με εντολή του πρωθυπουργού έγινε η σύλληψη και ο σχεδιασμός του Plan B από την ομάδα Βαρουφάκη, με στόχο όπως λένε κυβερνητικά στελέχη τη δημιουργία ενός μηχανισμού άμυνας σε περίπτωση που η ελληνική οικονομία δεχόταν επίθεση πανταχόθεν. Σε αυτή την περίπτωση το σχέδιο της κυβέρνησης στόχευε στη δημιουργία ενός παράλληλου σύμπαντος, συμβατό μόνο για Έλληνες, όπου οι δανειστές δεν υπήρχε περίπτωση να μας βρουν ποτέ.  Και για να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό το σχέδιο, θα γυρνάγαμε στη δραχμή, γεγονός που θα έκανε ακόμα δυσκολότερη την ανεύρεση μας από τους δανειστές. Γιατί οι δανειστές θα έψαχναν για ευρώ και όχι για δραχμές. Στην τελική θα κατεβάζαμε τα τηλέφωνα, θα αλλάζαμε όνομα και τόπο κατοικίας, θα κάναμε πλαστική προσώπου, ίσως και αλλαγή φύλου και άσε μετά τους δανειστές να ψάχνουν ψύλλους στα άχυρα.

Μιλώντας το πρωί στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας ανέφερε πως το ψυχολογικό κόστος μιας αλλαγής φύλου ήταν αυτό που ισχυροποίησε την απόφαση για συμφωνία με τους εταίρους, αφού η κυβέρνηση μπορεί να άλλαξε πολιτική αλλά φύλο δεν θα αλλάξει ποτέ. 

Πάντως, η υπόθεση φέρνει επιπλέον πρόβλημα σε μια ήδη βεβαρημένη πολιτική κατάσταση, αφού υπάρχουν βουλευτές που δεν θα έλεγαν ΟΧΙ σε μια αλλαγή φύλου αλλά αντίθετα θα έλεγαν ΟΧΙ σε μια αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης. Μάλιστα η Ζωή Κωνσταντοπούλου πρόκειται να βγάλει ανακοίνωση σχετικά με το θέμα.

Την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εξαπέλυσε μύδρους κατά του ένοχου κατεστημένου της χώρας, το οποίο, σύμφωνα με τον ίδιο, αποθρασύνθηκε μετά το νέο μνημόνιο που συνομολόγησε η κυβέρνηση και έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο ρεβανσισμού, ώστε να ζητάει ευθέως να ποινικοποιηθεί η αλλαγή φύλου.  Σε αντίθεση με την αριστερή πλατφόρμα που ζητάει να ποινικοποιηθεί η αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης.