Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Οι εξεταστικές μας φέρνουν πιο κοντά.



Απόψε στη βουλή θα συζητηθεί στην ολομέλεια η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής  που θα διερευνήσει τα αίτια και τους υπαίτιους που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο. Οι υπαίτιοι ήδη έχουν καταστρώσει τα σχέδια τους ώστε να ρίξουν τις ευθύνες στα αίτια. Από την άλλη, τα αίτια δεν μπορούν να κατηγορήσουν τους υπαίτιους χωρίς να κατηγορήσουν πρώτα τους εαυτούς τους, οπότε είναι δύσκολοι καιροί για αίτια.  

Δύο από τους υπαίτιους, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου, προτίθενται να συνεργαστούν στενά ώστε να βρουν τα πειστικότερα αίτια που οδήγησαν τη χώρα στο μνημόνιο. Τα  επικρατέστερα είναι η διακυβέρνηση της χώρας από τον Κώστα Καραμανλή, η κακιά στιγμή και η Βίκυ Σταμάτη που παρέσυρε τον Άκη Τσοχατζόπουλο στην κραιπάλη.

Από την άλλη, ο τρίτος των υπαιτίων, ο Αντώνης Σαμαράς, θα υποστηρίξει ότι όλοι οι Παπανδρέου, από την μεταπολίτευση και πέρα, αποτελούν τόσο τα αίτια όσο και τους υπαίτιους του μνημονίου ενώ θα βγάλει λάδι τόσο τον εαυτό του όσο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο οι οποίοι παρέλαβαν χάος και παρέδωσαν χώρα. Μάλιστα θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κατευθύνει τη χώρα στα βράχια. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε. Οπότε αυτός θα ξαναπαραλάβει χάος και θα πρέπει να ξαναπαραδώσει χώρα. Γεγονός που προσδίδει μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στη δικιά του διακυβέρνηση από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιαυτό ο Αντώνης Σαμαράς θα ζητήσει, εκτός από την εξεταστική για τα μνημόνια 1 και 2, να συσταθεί και εξεταστική για το sequel του μνημονίου. Επειδή τα δύο προηγούμενα μνημόνια αποδείχθηκαν εξαιρετικά πετυχημένα με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να σχεδιάζουν τη συνέχεια του,  με φόντο τις ηλιόλουστες ακτές των ελληνικών νησιών και τον Γιάνη Βαρουφάκη. Άστεγοι, άνεργοι, χρεοκοπημένοι και λοιποί κατατρεγμένοι από τα μνημόνια, παρακαλούνται να απομακρυνθούν από τις τηλεοράσεις τους.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ σκέφτεται να αφήσει εκτός εξεταστικής το μνημόνιο 3, αφού τέτοιο πράγμα βρίσκεται μόνο στο αρρωστημένο μυαλό του Αντώνη Σαμαρά, και να περάσει κατευθείαν στην εξεταστική του μνημονίου 4 που θα εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση.  Γιατί το να κάνουμε ολόκληρη εξεταστική για μια συμφωνιούλα με τους θεσμούς φαντάζει μεγάλη φασαρία.

Την εξεταστική πρόκειται να υπερψηφίσουν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η χρυσή αυγή τους οποίους φαίνεται ότι η φυλακή έκανε ανθρώπους και αριστερούς. Γεγονός που δίνει ελπίδα στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά επίσης να γίνουν άνθρωποι και αριστεροί. Γιατί για κανέναν δεν είναι αργά.