Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ο ηγέτης Γιώργος Παπανδρέου.



Η πρώτη πανελλαδική συνδιάσκεψη του κινήματος δημοκρατών σοσιαλιστών πέρασε στην ιστορία αφού διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με πρωτοφανή επιτυχία. Συμμετείχαν, εκτός του Γιώργου Παπανδρέου, γύρω στα δύο χιλιάδες  στελέχη του κινήματος που δεν είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν Σαββατιάτικα. 

Το κεντρικό σημείο της συνδιάσκεψης αποτέλεσε η ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά γιατί ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά. Δήλωσε μάλιστα ότι παρεξηγήθηκε από την κουβέντα του πρώην πρωθυπουργού ότι παρέλαβε χάος από τον Γιώργο Παπανδρέου και αντεπιτέθηκε τονίζοντας ότι και ο ίδιος παρέλαβε χάος από τον Κώστα Καραμανλή ο οποίος με τη σειρά του είχε παραλάβει χάος από τον Κώστα Σιμήτη ο οποίος είχε παραλάβει χάος από τον Κώστα Μητσοτάκη ο οποίες επίσης είχε παραλάβει χάος από τον Αντρέα Παπανδρέου.

Οπότε, όπως είναι φυσιολογικό, ο Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε το χάος που του αναλογεί από τον Αντώνη Σαμαρά. Ώστε να έχουν τα πράγματα τη λογική τους συνέχεια. Ευχήθηκε μάλιστα να είναι ο επόμενος που θα παραλάβει το χάος από τον Αλέξη Τσίπρα.

Μάλιστα ξανακατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν τον άφησε να τελειώσει όταν έπρεπε. Όπως έκανε με τον Κώστα Μητσοτάκη που τον έκοψε στο καλύτερο, έτσι έκοψε και τον ίδιο στο ακόμα καλύτερο. Με αποτέλεσμα να νομίσει ο ελληνικός λαός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν μπορεί να τελειώσει μόνος του αλλά χρειάζεται βοήθεια. Ενώ αν τον άφηνε, θα καταλάβαινε όλος ο κόσμος ότι ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να τελειώσει μόνος του. Που είναι και πιο δύσκολο.

Διευκρίνισε ότι αυτός που στην πραγματικότητα τα έκανε όλα σκατά και απόσκατα ήταν ο Κώστας Καραμανλής οπότε είναι κρίμα και άδικο να τον κάνουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Γιαυτό προτίθεται να πάρει τη θέση του ώστε να βγάλει από την δύσκολη θέση την κυβέρνηση.

Επίσης δεν επιτέθηκε μόνο κατά του Αντώνη Σαμαρά αλλά κατηγόρησε ολόκληρη την συγκυβέρνηση ΝΔ-Πασόκ για την κατάσταση της χώρας. Και επειδή είναι μεγάλος ηγέτης κατηγόρησε και τον εαυτό του ο οποίος υπήρξε μέλος της συγκυβέρνησης Ν.Δ-Πασόκ ψηφίζοντας όλα τα μνημόνια, νομοσχέδια και μεσοπρόθεσμα που κυκλοφόρησαν κατά καιρούς χωρίς καμιά αντίρρηση.

Ξεκαθάρισε ότι ο μόνος πραγματικός σοσιαλιστής ηγέτης συνεχίζει να είναι ο ίδιος και όχι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μάλιστα για να το αποδείξει σχεδιάζει να αγοράσει το πανάκριβο αυτοκίνητο που μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και σύντομα θα βγει στο σφυρί. Ώστε να πείσει τον λαό ότι πράγματι λεφτά υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν όπως έλεγε το 2009. 

Αν και μεγάλος ηγέτης, αποφάσισε να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και αν βρεθεί και κάποιος άλλος να βάλει μπούτι, τότε σίγουρα η κυβέρνηση θα πετύχει. 

Τέλος καθησύχασε τους οπαδούς του ότι δεν πρόκειται να εξαφανιστεί από τον πολιτικό στίβο, και ας έφαγε τα μούτρα του στις πρόσφατες εκλογές. Αντίθετα θα βρίσκεται παρόν ώστε να μας ταλαιπωρεί για πολλά ακόμα χρόνια.