Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Ο Σαμαράς και ο Παπούλιας λογαριάσανε χωρίς τον ξενοδόχο.

Συνάντηση πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς , με τον πρόεδρο της δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Και των δύο η καρέκλα είναι επισφαλής αφού βγάζουν δε βγάζουν τη χρονιά οπότε είχαν πολλά κοινά να συζητήσουν.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν. Δεν διευκρίνισε αν εννοούσε τις πρόωρες ή γενικά τις εκλογές αλλά από τα συμφραζόμενα μάλλον εννοούσε τις πρόωρες. Αν και με αυτούς τους φιλελέδες ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος.

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι δεν θα γίνουν εκλογές επειδή τις απεύχεται ο ελληνικός λαός που ψηφίζει Ν.Δ. και  οι ξένες αγορές που επίσης ψηφίζουν Ν.Δ. Αντίθετα δεν τις απεύχεται ο ελληνικός λαός που δεν ψηφίζει Ν.Δ. και οι ξένες αγορές που επίσης δεν ψηφίζουν Ν.Δ. Αυτούς όμως ο Αντώνης Σαμαράς τους έχει χεσμένους. Αμοιβαία βέβαια τα αισθήματα αφού και αυτοί χεσμένο τον έχουν τον πρωθυπουργό.

Τέλος ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε ότι ευελπιστεί οι βουλευτές να ψηφίσουν πρόεδρο της δημοκρατίας και ας είναι και ο Τσε Γκεβάρα. Γιατί, όπως χαρακτηριστικά κινδυνολόγησε, διανύσαμε πολύ δρόμο για να τα τινάξουμε όλα στον αέρα. Βέβαια δεν διευκρίνισε αν ο δρόμος που διανύσαμε ήταν προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο αλλά μάλλον αυτό είναι το τελευταίο που έχει σημασία για τον Αντώνη Σαμαρά. Προτεραιότητα έχει το να πηγαίνεις και ας πηγαίνεις και κατά διαόλου.

Εντωμεταξύ σε νέα δημοσκόπηση ο Σύριζα προηγείται με 5% και αν λάβεις υπόψη και το βαθμό καθεστωτικότητας των μέσων, το ποσοστό αυτομάτως διπλασιάζεται. Παρόλαυτα, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση,  στο 40% των Ελλήνων ο Αλέξης Τσίπρας προκαλεί τρόμο. Πολύ χέστες αυτοί οι φιλελέδες.