Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Οι διαπραγματεύσεις, τώρα και στο Παρίσι.

Αφόρητες είναι οι πιέσεις που ασκεί η τρόικα σε έναν Αντώνη Σαμαρά που αντιστέκεται, σε έναν Αντώνη Σαμαρά που επιμένει. Γιατί χρειάζεται μεγάλη επιμονή για να πείσεις έναν ολόκληρο λαό ότι τα σκατά δεν είναι σκατά. Αλλά για να το πετύχεις αυτό χρειάζεσαι και κατάλληλο ακροατήριο. Και ποιο είναι καταλληλότερο σαμαρικό ακροατήριο από το ελληνικό; Το έχει αποδείξει περίτρανα τα τελευταία χρόνια. Οπότε το βραβείο για το καταλληλότερο σαμαρικό ακροατήριο πάει στον Έλληνα. Μαζί με το βραβείο του πανήβλακα.

Ίσως βέβαια και το τούρκικο ακροατήριο να ήταν κατάλληλο για τον Αντώνη Σαμαρά, αλλά αυτοί έχουν τον Ερντογάν. Γιατί σε αυτή τη ζωή ο καθένας έχει τον Σαμαρά που του αξίζει. Και κάποιοι , ακόμα πιο βλάκες, έχουν τον Σαμαρά παρέα με τον Βενιζέλο που τους αξίζει.

Το δημοσιονομικό κενό του 2015, λοιπόν, κυνηγάει τον Αντώνη Σαμαρά ακόμα και στο Παρίσι, όπου έχει μεταβεί η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα ώστε να στήσει κώλο για ακόμα μία φορά στην τρόικα. Βέβαια η διαπραγμάτευση θα γίνει, για τα μάτια του κόσμου, αλλά ο κώλος θα στηθεί για ακόμα μία φορά. Που να ψάχνουν καινούριους κώλους τώρα οι τροϊκανοί; Άσε που στην εποχή που ζούμε, ο άλλος τον φυλάει τον κώλο του. Μην κοιτάς εμάς. Εμείς έχουμε Σαμαρά και Βενιζέλο. Κωλοκατάσταση.

Το πολύ - πολύ να ρίξουμε κανά δυο τουφεκιές για την τιμή τον όπλων όπως έλεγε και ο ομοϊδεάτης του Αντώνη Σαμαρά πριν κάτι δεκαετίες.

Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις φαίνεται ότι θα υποβιβαστούμε στην κλίμακα της ανάπτυξης και αντί τελικά να έρθει η σούπερ ανάπτυξη θα έρθει η ημιανάπτυξη, που όμως θα είναι ο προάγγελος της σούπερ ανάπτυξης σύμφωνα με την οποία εκτός από την κάλυψη των βασικών αναγκών μας  θα έχουμε και δωρεάν  wi-fi σε κάθε σημείο της χώρας. Μπορεί να καθυστερήσαμε λίγο αλλά όπου να ‘ναι θα πεταχτεί από μπροστά. Μια μικρή παρατασούλα χρειάζεται στο μνημόνιο και όλα θα φτιάξουν.

Παρεμπιπτόντως, μην ξεχάσουμε να ψηφίσουμε και πρόεδρο για τη δημοκρατία μας. Γιατί χωρίς πρόεδρο της δημοκρατίας, είμαστε χαμένοι.