Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μοναδικός Έλληνας σκλάβος.

Έπειτα από δημοσίευμα της Frankfurter Allemeine Zeitung με αφορμή τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας, αποδεικνύεται ότι ο Έλληνας εργαζόμενος είναι μεγαλύτερος σκλάβος από τον Γερμανό εργαζόμενο. Τουλάχιστον ο έλληνας που θέλει ακόμα να είναι σκλάβος και μπορεί. Γιατί με την ανεργία να έχει χτυπήσει κόκκινο υπάρχουν και Έλληνες που θέλουν να είναι σκλάβοι αλλά δεν μπορούν.

 Οι λιγότερο Ευρωπαίοι σκλάβοι είναι οι Γάλλοι και οι Δανοί αφού δουλεύουν λιγότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωσκλάβους.

Βέβαια, αυτό που τελικά δεν φαίνεται στην έρευνα είναι ότι του έλληνα ο τράχηλος ζυγό δεν υπομένει. Γιατί ο έλληνας, στην πραγματικότητα, δεν δουλεύει σαν σκλάβος αλλά κάνει ότι δουλεύει σαν σκλάβος. Γιατί αν πράγματι ο έλληνας δούλευε σαν σκλάβος τότε η ανάπτυξη δεν θα είχε χτυπήσει μόνο την πόρτα του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος προφανώς δουλεύει σαν σκλάβος, αλλά θα είχε χτυπήσει και την πόρτα των υπόλοιπων σκλάβων.

Από την άλλη, η ελληνική εργοδοσία, που μυρίζεται τους σκλάβους από μακριά, έχει καταλάβει ότι οι έλληνες εργαζόμενοι προσποιούνται τους σκλάβους αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Οπότε οι εργοδότες, από τη μεριά τους, κάνουν τους εργοδότες χωρίς στην πραγματικότητα να είναι.

Έτσι διαιωνίζεται η πρακτική του να κάνει ο έλληνας ότι δουλεύει και ο εργοδότης να κάνει ότι τον πληρώνει. Και είναι όλοι ευχαριστημένοι. Και άσε τους ξενέρωτους τους ευρωπαίους να αναρωτιούνται τι φταίει που αν και οι Έλληνες δουλεύουν σαν σκλάβοι, μόνο ο Αντώνης Σαμαράς νοιώθει την ανάπτυξη.