Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Στη Δ.Ε.Δ. αδερφές μου, στη Δ.Ε.Θ.

Η τρόικα δεν απέκλεισε στοχευμένες φοροελαφρύνσεις στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση στο Παρίσι, όπως αποκάλυψε ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, ωστόσο αυτές θα εξαρτηθούν από τις αντοχές του προϋπολογισμού του 2015. Αντίθετα αν δεν αντέξει ο προϋπολογισμός, δεν θα γίνουν στοχευμένες φοροελαφρύνσεις . Θα γίνουν στοχευμένες φοροεπιβαρύνσεις.

Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος, το όνομα του οποίου δεν έγινε ποτέ γνωστό επειδή φόραγε κουκούλα, ξεκαθάρισε πως ο στόχος της συνάντησης με την τρόικα στο Παρίσι ήταν να δημιουργηθεί ένα καλό κλίμα ώστε να μας δώσουν και άλλα δανεικά. Σε αντίθετη περίπτωση, σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχουν λεφτά ούτε για σάλιο.
Ο κουκουλοφόρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε πως οι συζητήσεις είναι στην έναρξη τους γιατί από τις 542 εκκρεμείς μνημονιακές δράσεις, η τρόικα αποδέχεται ότι έχουν ολοκληρωθεί μόνο οι μισές.

Από την άλλη μεριά, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής επιτροπής στην τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο, εξερχόμενος της συνάντησης, δεν φόραγε κουκούλα αλλά ένα ηλίθιο χαμόγελο. Τόνισε μάλιστα ότι οι συζητήσεις που είχαν με τον Γκίκα Χαρδούβελη και την ομάδα του αποδείχθηκαν χρήσιμες και εποικοδομητικές. Και όλα αυτά τα είπε το θηρίο χωρίς, έστω για λίγο, να ξεσπάσει σε γέλια. Τέρας ψυχραιμίας ο Ντέκλαν Κοστέλο.

Επόμενο ραντεβού μεταξύ τρόικα και ελληνικής κυβέρνησης ορίστηκε για τα τέλη Σεπτεμβρίου. Μέχρι τότε περιμένει η Δ.Ε.Θ. όπου ο Αντώνης Σαμαράς θα ανακοινώσει την ανάπτυξη. Για χιλιοστή ογδοηκοστή τέταρτη φορά.