Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Στο Παρίσι αδερφές μου, στο Παρίσι …

Στη γαλλική πρωτεύουσα μεταβαίνει η ελληνική αποστολή ώστε να διαπραγματευτεί μέχρι την Πέμπτη με την τρόικα οπότε και θα λήξουν οι διαπραγματεύσεις. Οι διαπραγματεύσεις είναι απλώς μια προθέρμανση για τις επόμενες διαπραγματεύσεις. Γιαυτό δεν αναμένονται οριστικές αποφάσεις.

Την ελληνική αποστολή απαρτίζουν πολλοί γνωστοί και άγνωστοι παράγοντες της κυβέρνησης καθώς και ο Γκίκας Χαρδούβελης ο οποίος, έπειτα από επίμονες  ερωτήσεις των δημοσιογράφων, δήλωσε ότι  είναι πολύ χαρούμενος που θα επισκεφτεί το Παρίσι γιατί θα έχει την ευκαιρία, επιτέλους, να επισκεφτεί τον πύργο του Άιφελ. Επίσης σε άλλες επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων δήλωσε ότι οι έλληνες δεν έχουν τίποτα να περιμένουν να τους φέρει από το Παρίσι αφού δεν θα προλάβει να επισκεφτεί τα μαγαζιά της γαλλικής πρωτεύουσας λόγω φόρτου εργασίας.

Πάντως ο Γκίκας Χαρδούβελης δήλωσε πανέτοιμος για τις διαπραγματεύσεις που δεν θα γίνουν. Αντίθετα, αν γινόντουσαν διαπραγματεύσεις ο Γκίκας Χαρδούβελης θα δήλωνε ανέτοιμος.

Οι συναντήσεις στο Παρίσι θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Τρίτης και αρχικά θα επικεντρωθούν σε διαπραγματεύσεις σχετικά με θέματα του υπουργείου Οικονομικών. Την Τετάρτη οι διαπραγματεύσεις θα έχουν ως πεδίο τα ανοιχτά θέματα των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας και Ανάπτυξης.

Στη συνέχεια η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα όπου θα την υποδεχτεί η ανάπτυξη και οι οπαδοί του Ευάγγελου Βενιζέλου.