Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Οι υπολογισμοί του Αντώνη.

Στην εφαρμογή των αποφάσεων που δρομολογούν την κατασκευή του υδροηλεκτρικού έργου της Μεσοχώρας, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έπειτα από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Νίκο Ταγαρά και την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη.

Βέβαια το έργο θα ολοκληρωθεί σε δυο χρόνια μόνο εάν συνεχίσει να κυβερνάει ο Αντώνης Σαμαράς. Γιατί αν κυβερνήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός έχει υπολογίσει ότι το έργο δεν θα ολοκληρωθεί ποτέ.

Ο Αντώνης Σαμαράς υπολόγισε ότι για αυτό το έργο έχουν ήδη στο παρελθόν επενδυθεί 283 εκατ. ευρώ και για την ολοκλήρωσή του απαιτούνται άλλα 110 εκατ. ευρώ  τα οποία είναι διαθέσιμα και θα καλυφθούν από τη ΔΕΗ. Στη συνέχεια η ΔΕΗ θα είναι ελεύθερη να ιδιωτικοποιηθεί.

Ο Αντώνης Σαμαράς επίσης υπολόγισε ότι η παραγόμενη ενέργεια από το συγκεκριμένο εργοστάσιο θα ισοδυναμεί με το 10% της συνολικής παραγόμενης ενέργειας στη χώρα από υδροηλεκτρικά έργα. Μάλιστα για να κατανοήσει κανείς την αξία των λεγομένων του πρωθυπουργού, υπολόγισε με πολύπλοκους υπολογισμούς ότι το έργο αυτό θα μπορούσε να καλύψει την ετήσια κατανάλωση ενέργειας της Κέρκυρα. Βέβαια θα ήταν πιο οικονομικό να δίναμε την Κέρκυρα στους Ιταλούς ώστε να γλυτώσουμε τα έξοδα κατασκευής του εργοστασίου αλλά κάτι τέτοιες πράξεις κάνουν οι Συριζαίοι που δεν είναι καλοί άνθρωποι. Και ας επισκέπτονται τον Πάπα. Ψέματα το κάνουν.

Όπως υπολόγισε ο Αντώνης Σαμαράς και πάλι με τη χρήση πολύπλοκων υπολογισμών , το 2014 η Ελλάδα για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια, θα μπει και πάλι σε τροχιά ανάπτυξης. Το 2012 και το 2013 δεν τα καταφέραμε αν και πάλι σύμφωνα με τους πολύπλοκους υπολογισμούς του Αντώνη Σαμαρά θα έπρεπε να τα είχαμε καταφέρει. Προφανώς οι υπολογισμοί εκείνοι δεν ήταν μαθηματικής ακρίβειας.