Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Γερμανοτσογλάνι

Αντιρρήσεις φαίνεται να έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχέση με τους επικείμενους επαναπατρισμούς πρώην μελών της Ν.Δ. που σχεδιάζει ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Mega. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται να κάτσει στη βουλή δίπλα – δίπλα με βουλευτές που στο παρελθόν τον έχουν αποκαλέσει “γερμανοτσολιά” και “φασίστα”. Δηλαδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται να κάτσει παρέα με τους περισσότερους από τους μισούς βουλευτές του κοινοβουλίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν αρνείται να κάτσει με βουλευτές που στο παρελθόν τον έχουν αποκαλέσει “αρχίδι” και “μαλάκα” γιατί τότε θα πρέπει να κατασκευαστεί ένα απομονωμένο έδρανο ειδικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αντιρρήσεις με την επιστροφή πρώην μελών της Ν.Δ.  στο κόμμα τότε, αν επιστρέψουν, μπορεί να παραιτηθεί. Εκτός αν μέχρι τότε πάψει να έχει πρόβλημα με όσους βουλευτές τον έχουν αποκαλέσει στο παρελθόν “γερμανοτσολιά” και “φασίστα”.

Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς δεν φαίνεται να έχει θιχτεί από χαρακτηρισμούς τωρινών στελεχών της Ν.Δ. που στο παρελθόν ανήκαν σε διαφορετικό κομματικό χώρο και τον είχαν αποκαλέσει “προδότη”. Επίσης ο Αντώνης Σαμαράς δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα με στελέχη της Ν.Δ. που την εποχή που ανήκε ο ίδιος σε διαφορετικό πολιτικό χώρο τον είχαν αποκαλέσει επίσης “προδότη”. Μάλλον η λέξη “προδότης” είναι μια λέξη που ο Αντώνης Σαμαράς έχει συνηθίσει να ακούει.

Καιρός είναι να συνηθίσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτηρισμούς όπως “γερμανοτσολιάς” και “προδότης” γιατί θα τον ακολουθούν για πολύ καιρό ακόμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ανέφερε ότι αρνείται να κάτσει δίπλα σε πολίτες που τον έχουν αποκαλέσει “γερμανοτσολιά” και “φασίστα”, γιατί τότε θα έπρεπε να απομονωθεί σε κάποιο ξερονήσι ώστε να μην τον βλέπει ανθρώπου μάτι.

Στη συνέχεια της συνέντευξης του στο Mega, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τις 15.000 απολύσεις που του επιβάλει η Γερμανία.

Πάντως, έπειτα από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί στον πληθυσμό της χώρας, ο πιο συχνός χαρακτηρισμός που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι “γερμανοτσογλάνι”. Χαρακτηρισμοί όπως γερμανοτσολιάς και προδότης έπονται σε προτιμήσεις.