Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Εκτός έδρας με την τρόικα ο Αντώνης Σαμαράς.

Σειρά φοροελαφρύνσεων σχεδιάζει να αναγγείλει ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 6 Σεπτεμβρίου. Γιαυτό τον λόγο προετοιμάζεται εντατικά ώστε να κάνει καλή εντύπωση στο κοινό του. Γιατί η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό η δημοτικότητα του, ακόμα και στους δεξιούς, έχει πέσει στα Τάρταρα. Κάτι οι παλιοί φόροι, κάτι οι καινούριοι φόροι, δεν θέλει και πολύ ο νεοέλληνας για να τον κακοχαρακτηρίσει. Όχι ότι δεν θα τον ξαναψηφίσει, το αντίθετο. Αλλά θα το κάνει με κακή διάθεση.

Θα πρέπει όμως πρώτα οι φοροελαφρύνσεις να πάρουν το πράσινο φως από την τρόικα. Γιατί αν δεν εγκρίνει η τρόικα, ο Αντώνης Σαμαράς ούτε για κατούρημα δεν μπορεί να πάει. Πόσο μάλλον να φοροελαφρύνει την κατάσταση.

Η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την τρόικα θα γίνει εκτός Ελλάδας, σε ουδέτερο έδαφος και συγκεκριμένα στη Γαλλία. Γιατί οι τροϊκανοί την βαρέθηκαν την Ελλάδα. Έχουν μάθει την Ακρόπολη απ’ έξω και ανακατωτά. Και έχουν μπουχτίσει από τα σουβλάκια. Καιρός να δοκιμάσουν και τη γαλλική κουζίνα.

Είναι η πρώτη φορά που ο Αντώνης Σαμαράς θα συναντήσει τους εκπροσώπους των δανειστών εκτός έδρας. Γεγονός που το θεωρεί θετικό χωρίς κανένας να γνωρίζει τον λόγο. Εδώ τις έτρωγε εντός έδρας, τι ακριβώς τον κάνει να πιστεύει ότι δεν θα συμβεί το ίδιο και εκτός έδρας;

Φήμες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζει δύο ομιλίες για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μία που θα προαναγγέλλει φοροελαφρύνσεις και μία που θα προαναγγέλλει εκλογές. Για κάθε ενδεχόμενο.

Μήπως να ετοίμαζε και μια τρίτη με την οποία δεν θα προαναγγέλλει ούτε φοροελαφρύνσεις ούτε εκλογές αλλά την ανάπτυξη; Μια ομιλία για ανάπτυξη πάντα πιάνει στην Ελλάδα.