Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Υπόνοιες ότι ο τάφος στην Αμφίπολη ανήκει στον Τσε Γκεβάρα.

Για απουσία πολιτικών πρωτοβουλιών που θα μπορούσαν να συμβάλουν στον τερματισμό των κρίσεων στην Ουκρανία, τη Γάζα, το Ιράκ και τη Λιβύη κατηγόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση δια στόματος Νάντιας Βαλαβάνη, υπεύθυνη για την εξωτερική πολιτική της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την έλλειψη πολιτικών πρωτοβουλιών ικανές να καταπολεμήσουν την παγκόσμια φτώχια, τον καρκίνο του προστάτη και το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Απάντηση όμως δεν πήραν ακόμα οι Συριζαίοι, αφού ο πρωθυπουργός αυτή την εποχή αναλαμβάνει πολιτική πρωτοβουλία ώστε τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στην Αμφίπολη να ανήκουν στον τάφο του Μεγάλου Αλέξανδρου, όπως υποστηρίζουν οι δεξιοί αρχαιολόγοι και όχι στον τάφο του Τσε Γκεβάρα όπως υποστηρίζουν οι Συριζαίοι αρχαιολόγοι. Σε αντίθετη περίπτωση τα αποτελέσματα θα είναι καταστρεπτικά για την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά γιατί θα αποδειχτεί περίτρανα ότι ο Τσε Γκεβάρα ήταν τελικά έλληνας και όχι ο Μέγας Αλέξανδρος τον οποίο διεκδικούν, εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά, όλοι οι εχθροί της πατρίδας. Ο μοναδικός εχθρός της πατρίδας που δεν διεκδικεί τον Μέγα Αλέξανδρο είναι ο Σύριζα που όμως διεκδικεί τον Τσε Γκεβάρα.

Έως σήμερα, τα πολιτικά κόμματα διεκδικούσαν παγκόσμιες πολιτικές ιδεολογίες. Περίτρανο παράδειγμα το Πασόκ που, στο παρελθόν, διεκδίκησε και κατοχύρωσε τελικά τον σοσιαλισμό για πάρτι του. Με αποτέλεσμα να νομίζουν οι έλληνες ότι ο σοσιαλισμός είναι σαν τα μούτρα του Πασόκ.

Πλέον όμως τα κόμματα άρχισαν να διεκδικούν και παγκόσμιες ιστορικές προσωπικότητες γεγονός που μόνο διαστρεβλώσεις μπορεί να δημιουργήσει στην παγκόσμια ιστορία. Δηλαδή όταν λέμε ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν έλληνας, εννοούμε έλληνας όπως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος; Ρε σεις τον Μέγα Αλέξανδρο τον ρωτήσατε;