Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Στη ΔΗΜΑΡ ψάχνουν τον ανανεωτικό φταίχτη.

Σε βαρύ κλίμα και με έντονη κριτική στην ηγεσία του κόμματος συνεχίζεται η συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ.

Στη ΔΗΜΑΡ ακόμα ψάχνουν να βρουν τι έφταιξε και πάτωσαν στις ευρωεκλογές. Όπως επίσης πάτωσαν οι ανεξάρτητοι έλληνες , η Ν.Δ. και η Ελιά. Οι οποίοι όμως δήλωσαν νικητές άρα ούτε γάτα ούτε ζημιά. Στη ΔΗΜΑΡ όμως από την μέρα των αποτελεσμάτων κιόλας βιάστηκαν να δηλώσουν  χαμένοι. Οπότε πρέπει τώρα να αναλύσουν τους λόγους της ήττας. Ενώ οι υπόλοιποι που δήλωσαν κερδισμένοι , αν και επίσης πάτωσαν , δεν έμπλεξαν με τέτοια ζητήματα. Αρκετά προβλήματα έχουν …

Οι περισσότεροι στη ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι ο λόγος της κατρακύλας του κόμματος ήταν η είσοδος και η έξοδος από την κυβέρνηση. Χωρίς όμως να προσδιορίζουν αν το λάθος ήταν η είσοδος ή η έξοδος. Γιατί αν και η είσοδος στοίχησε , προτιμάνε να θεωρούν την έξοδο λανθασμένη. Οπότε το αφήνουν φλου για κάθε ενδεχόμενη συγκυβέρνηση.

Τελικά οι μόνοι που δεν γνωρίζουν γιατί πάτωσε η ΔΗΜΑΡ στις εκλογές είναι τα ίδια τα μέλη  της. Ή τουλάχιστον δεν θέλουν να παραδεχτούν τους λόγους της κατρακύλας. Γιαυτό ψάχνουν άλλους τρόπους λιγότερο σκληρούς για να αποδεχτούν. Γιατί το να παραδεχτείς την ανυπαρξία σου είναι δύσκολο πράγμα και απαιτεί ωριμότητα που , από ότι φαίνεται , λείπει από την ανανεωτική αριστερά παρόλο που ο μέσος όρος ηλικίας στον χώρο ξεπερνάει τα 70 χρόνια.

Είναι τουλάχιστον τραγικό να είσαι με το ένα πόδι στον τάφο και να θεωρείς τον εαυτό σου ανανεωτικό. Γιατί στα 70 σου χρόνια το μόνο ανανεωτικό που μπορείς να κάνεις είναι να ξυριστείς.

Επίσης είναι τραγικό να θεωρείσαι αριστερός και ταυτόχρονα να δηλώνεις ανανεωτικός. Γιατί αν ο αριστερός είναι ανανεωτικός τότε γιατί και  ο ανανεωτικός να μην είναι αριστερός; Με αποτέλεσμα ο κάθε ανανεωτικός να κρίνει την αριστερά όχι από την θέση του ανανεωτικού αλλά από την θέση του αριστερού. Δηλαδή από θέση ισχύος.

Τελικά η ΔΗΜΑΡ είναι ο Δούρειος Ίππος της Αριστεράς.

Κάποιοι στη ΔΗΜΑΡ θεωρούν ότι πρέπει να αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες τους ανασυγκροτώντας την κεντροαριστερά και έχοντας απέναντι τους την αριστερά και δίπλα τους  τον Αντώνη Σαμαρά. Γιαυτό προτείνουν στο Πασόκ, που ήδη βρίσκεται δίπλα στον Αντώνη Σαμαρά,  να αναγεννηθούν παρέα. Γιατί αν και οι Πασόκοι δηλώνουν ευχαριστημένοι , έχουν συνειδητοποιήσει ότι η κατρακύλα τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν έχει σταματημό. Αλλά βλέπουν τη ΔΗΜΑΡ και νοιώθουν καλύτερα. Ενώ στη ΔΗΜΑΡ βλέπουν τον ΣΥΡΙΖΑ και νοιώθουν χειρότερα. Γιατί κάποτε η ΔΗΜΑΡ ήταν ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ τώρα η ΔΗΜΑΡ είναι ένα τίποτα. Και μάλιστα ανανεωτικό τίποτα.

Από την άλλη , ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να  μην είναι ανανεωτικός αλλά ριζοσπαστικός. Γιατί η αριστερά οφείλει να είναι ριζοσπαστική. Ανανεωτικοί ας είναι οι υπόλοιποι.