Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ζητείται πρόεδρος.

Μάχη πρόκειται να δοθεί τους επόμενους μήνες μεταξύ συγκυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανάδειξη νέου προέδρου της Δημοκρατίας. Από την μία ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ψάχνουν 180 βουλευτές ώστε να υποστηρίξουν κοινή πρόταση για πρόεδρο. Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας ψάχνει 121 βουλευτές ώστε να μην υποστηρίξουν την πρόταση της συγκυβέρνησης για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στην προσπάθεια του ο Αντώνης Σαμαράς να πείσει τον Αλέξη Τσίπρα , σκέφτηκε να προτείνει τον θεό για πρόεδρο της Δημοκρατίας στηριζόμενος στον ανθρώπινο φόβο για το θείο. Όμως επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ πολλοί είναι αθεόφοβοι και ακόμα περισσότεροι άθεοι , αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό αφού ο ίδιος ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε ότι ούτε τον θεό δεν πρόκειται να ψηφίσουν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ  για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη , την οποία δεν περίμενε ο Αντώνης Σαμαράς , αφού πίστευε ότι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ αν και αριστεροί είναι θεοσεβούμενοι , η κυβέρνηση ετοιμάζεται για το plan B. Σύμφωνα με αυτό πρόκειται να τροποποιήσει το Σύνταγμα μετατρέποντας το πολίτευμα από προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία σε κοινοβουλευτική δημοκρατία σκέτη ώστε για να δουλέψει η δημοκρατία να μην χρειάζεται πλέον εκλογή προέδρου αλλά μόνο εκλογή βουλευτών. Άλλωστε ο Αντώνης Σαμαράς το Σύνταγμα της χώρας το έχει κάνει πολλές φορές μπουρδέλο , άλλη μια δεν χάθηκε ο κόσμος.

Βέβαια επειδή ο Αντώνης Σαμαράς δεν αφήνει τίποτα στην τύχη έχει στον εγκέφαλο του αναρίθμητα σχέδια ώστε τελικά να εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας από την παρούσα βουλή. Αν θελήσει να πείσει τους ΚουΚουΕδες , θα προτείνει για πρόεδρο τον ίδιο τον Στάλιν ο οποίος πλέον αποτελεί μυθική φιγούρα για κάθε κομμουνιστή που σέβεται τον εαυτό του. Επειδή όμως με τους ΚουΚουΕδες ο Αντώνης Σαμαράς , που γεννήθηκε αντικομουνιστής , δεν έχει τις καλύτερες σχέσεις σκέφτεται αντί για τον Στάλιν να προτείνει ως πρόεδρο της δημοκρατίας τον Χίτλερ ώστε να συμμαχήσει με τους νεοναζί με τους οποίους αρκετά τον χωρίζουν αλλά περισσότερα τον ενώνουν. Μάλιστα ελπίζει ότι τον Χίτλερ θα τον ψηφίσουν για πρόεδρο της δημοκρατίας , όχι μόνο οι χρυσαυγίτες αλλά και κάποιοι ανεξάρτητοι έλληνες οι οποίοι δύσκολα θα αντισταθούν στην πρόκληση. Και που ξέρεις , μπορεί να δώσουν την συγκατάθεση τους βουλευτές και άλλων κομμάτων. Άλλωστε κάποια πράγματα, όπως ο βήχας και ο φασισμός , δεν κρύβονται.

(Φήμες αναφέρουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα προτείνει ως πρόεδρο της δημοκρατίας τον Φώτη Κουβέλη. Ο οποίος μπορεί να είναι ανίκανος για πρόεδρος κόμματος αλλά για πρόεδρος της δημοκρατίας σκίζει)