Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Χωρίς κυβέρνηση , Βενιζέλος δεν υπάρχει .

“Χωρίς εμένα κυβέρνηση δεν υπάρχει” , δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου. Βέβαια κάτι τέτοιο δεν είναι αλήθεια αφού κυβέρνηση η Ν.Δ. θα μπορούσε να σχηματίσει με το ΠΑΣΟΚ και χωρίς τον Ευάγγελο Βενιζέλο .

Επίσης η Ν.Δ. έχει και άλλες εναλλακτικές για τον σχηματισμό κυβέρνησης . Τόσο με τη χρυσή αυγή με την οποία περισσότερα είναι αυτά που τους ενώνουν παρά αυτά που τους χωρίζουν , όσο και με τη ΔΗΜΑΡ με την οποία άλλωστε έχει ξανασυνεργαστεί . Ακόμα και με τον Σύριζα θα μπορούσε να σχηματίσει κυβέρνηση η Ν.Δ. στα πλαίσια μιας , και καλά , υπερκομματικής συνεργασίας για το καλό μας . Ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μας .

Άρα χωρίς Ευάγγελο Βενιζέλο , κυβέρνηση μπορεί να υπάρξει . Κάτι που ίσως να μην γνωρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αυτό που σίγουρα γνωρίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι ότι χωρίς κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει Ευάγγελος Βενιζέλος . Αφού ο Ευάγγελος Βενιζέλος , αν δεν στήριζε την κυβέρνηση , σήμερα θα ήταν στη φυλακή . Ή τουλάχιστον θα όδευε προς αυτήν . Γι’ αυτό άλλωστε στηρίζει την κυβέρνηση . Και θα συνεχίσει να την στηρίζει όσο μπορεί .

Γιατί της φυλακής τα σίδερα είναι για τους λεβέντες και όχι για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Αν και οι λεβέντες δεν θα έλεγαν όχι σε έναν Ευάγγελο Βενιζέλο .

(Για να συνεχίσει να υφίσταται κυβέρνηση με την σημερινή μορφή της θα πρέπει στους πέντε ψηφοφόρους της Ν.Δ , ο ένας να ψηφίσει Ελιά. Συνεννοηθείτε όμως ποιος από τους πέντε θα ψηφίσει Ελιά γιατί αλλιώς μπορεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος να βγει με κανένα τεράστιο ποσοστό και μετά να θέλει να κυβερνήσει κιόλας )