Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Παπανδρέου και Βενιζέλος ξαναενώνουν τις δυνάμεις τους. (Ο Μπόλεκ και ο Λόλεκ σε νέες περιπέτειες)

Με τα μούτρα έχουν πέσει όλες οι ηγετικές φυσιογνωμίες της Ελλάδας , δηλαδή ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου , ώστε να βάλει ο καθένας , με τον τρόπο που γνωρίζει , ένα λιθαράκι στην ανέγερση του κεντροαριστερού οικοδομήματος. 

Και όταν λέμε κεντροαριστερό οικοδόμημα ουσιαστικά αναφερόμαστε στον χώρο από το Πασόκ μέχρι την Ελιά. Και μην μπερδευτεί κανένας και πιστέψει ότι το Πασόκ και η Ελιά είναι ταυτόσημες έννοιες γιατί θα πρέπει να του υπενθυμίσω ότι στην Ελιά εκτός από το Πασόκ υπάρχει η “Συμφωνία για την Ελλάδα” του Ανδρέα Λοβέρδου , η “Πρωτοβουλία Β” του Νίκου Διακουλάκη , οι “Νέοι Μεταρρυθμιστές” του Γιάννη Ράπτη , η “Δυναμική Ελλάδα” του Ηλία Μόσιαλου , η “Πολιτεία 2012” του Γιάννη Τούντα και οι “Μπροστά” του Παναγιώτη Βλάχου. Αλλά ακόμα και τώρα που ο Ανδρέας Λοβέρδος επέστρεψε στο Πασόκ με αντάλλαγμα πρώτης τάξεως υπουργείο , το Πασόκ εξακολουθεί να μην είναι ταυτόσημο της Ελιάς. Γιατί οι υπόλοιποι της Ελιάς δεν πήγαν στο Πασόκ. Αφού δεν έχει υπουργείο για αυτούς.

Άρα ο χώρος της κεντροαριστεράς από το Πασόκ μέχρι την Ελιά βρίσκεται υπό ανέγερση. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου ενώνουν για ακόμα μια φορά τις δυνάμεις τους παρόλο που  την τελευταία φορά που το επιχείρησαν , χρεοκοπήσαμε , μπήκαμε στο μνημόνιο και μας πήρε ο διάολος. Αλλά μην παραπονιέσαι γιατί τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν χειρότερα. Θα μπορούσε να κυβερνάει ακόμα ο Γιώργος Παπανδρέου.

Πάντως σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Γιώργος Παπανδρέου, έχοντας εμπειρία από τα λάθη του παρελθόντος και όντας κατά τέσσερα χρόνια ωριμότεροι , ευελπιστούν να τα καταφέρουν. Τόσες διαλέξεις έδωσε τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου. Κάτι θα του έμεινε.

Πρώτο στόχο αποτελεί η απορρόφηση της ΔΗΜΑΡ , η οποία μπορεί να έχει ξεπέσει στο 1,2% αλλά έχει Ψαριανό. Ο οποίος αφού κατάφερε και γλύτωσε το εγκεφαλικό από την εκλογική ψυχρολουσία , σημαίνει ότι είναι γερό σκαρί και μπορεί να προσφέρει στην ανέγερση.

Στη συνέχεια το Πασόκ θα προσπαθήσει να ρίξει γέφυρες προς το Ποτάμι το οποίο μπορεί να μην έχει Ψαριανό αλλά έχει 6,60%. Το οποίο είναι καλύτερο από τον Ψαριανό.

Όπως φαίνεται, το προσκλητήριο εκ μέρους του Ευάγγελου Βενιζέλου θα είναι προς όλα τα πρόσωπα, τις ομάδες και τις κινήσεις που εντάσσονται στο χώρο της κεντροαριστεράς. Προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο , τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου , τον Γιάννο Παπαντωνίου , τον Δημήτρη Τσοβόλα , ακόμα και τον Μένιο Κουτσόγιωργα ο οποίος μπορεί να πέθανε πριν καμιά εικοσαριά χρόνια , αλλά παραμένει Πασόκ. Γιατί όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα. Τι κατάλαβε και ο Καρατζαφέρης που έμεινε μόνος του; Παραλίγο να ξαναπάει στην Ν.Δ.

Τα ίδια και καλύτερα υποστηρίζει ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος δεν περιορίζεται στις διαλέξεις και στην ανέγερση της κεντροαριστεράς αλλά το χοντραίνει το πράγμα αφού θέλει να εντάξει στο υπό ανέγερση οικοδόμημα και την Αριστερά. Δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί για το ΚΚΕ δεν το συζητάει καν αφού το ΚΚΕ εκτός από τους Αριστεριστές , Αναρχικούς , Αριστερούς , Δεξιούς , Κεντρώους , Ακροαριστερούς , Αριστεροδεξιούς , Κεντροδεξιούς , Ακροδεξιούς , Μπάτσους , Γουρούνια , Δολοφόνους , Επαναστάτες , Πρωτοστάτες , Καταστάτες , Παραστάτες , Διπλωμάτες , Τριπλομάτες , Γριές , Αγανακτισμένους μισεί θανάσιμα και τους Κεντροαριστερούς.

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένονται εξελίξεις αναφορικά με το αν τελικά θα ξανακαταφέρει το Πασόκ να καμουφλαριστεί. Πάντως όσο και να προσπαθεί το Πασόκ , δύσκολα κρύβεται. Ο Βενιζέλος κάνει μπαμ από μακριά.

(Η κεντροαριστερά δεν υπάρχει επειδή δεν υπάρχει το κέντρο. Επίσης ούτε η κεντροδεξιά υπάρχει αφού επίσης δεν υπάρχει το κέντρο. Διότι κέντρο είναι όσοι στις δημοσκοπήσεις απαντούν “Δεν ξέρω / Δεν απαντώ”. Οι υπόλοιποι είναι Αριστεροί , Δεξιοί , Σοσιαλιστές , Ακροδεξιοί , Ακροαριστεροί , Αναρχικοί … Το ότι το Πασόκ αυτοπροσδιορίζεται ως κέντρο αποδεικνύει ότι είναι το απόλυτο τίποτα. Το οποίο κυβέρνησε για χρόνια την Ελλάδα και συνεχίζει να την κυβερνάει. Εκτός αν το Πασόκ αποτελεί το άλλοθι του υπαρκτού φιλελευθερισμού. Οπότε πάω πάσο.)