Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Ανασχηματισμού ξεκίνημα , νέοι αγώνες.

Μπορεί να έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και να κέρδισε η Ν.Δ. , αλλά ο Αντώνης Σαμαράς ακόμα και στις νίκες τα πιάνει τα μηνύματα. Και δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά έχει βάλει σκοπό να το αποδείξει στους  Έλληνες. Γιατί ο ίδιος μπορεί να έλαβε το μήνυμα , αλλά πρέπει να λάβουν και οι Έλληνες το μήνυμα ότι ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε το μήνυμα. Αλλιώς θα είναι σαν να μην το έλαβε ποτέ. Και τότε τόσες ψήφοι στη χρυσή αυγή και στον Καρατζαφέρη τζάμπα πήγαν.

Για να λάβουν λοιπόν οι Έλληνες το μήνυμα ότι ο Αντώνης Σαμαράς έλαβε το μήνυμα , θα ανασχηματιστεί η κυβέρνηση. Ο ανασχηματισμός πρόκειται να είναι ευρύς αφού υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι που πρέπει να χωρέσουν στην νέα κυβέρνηση. Και να ήταν μόνο τα γαλάζια παιδιά , κάτι γινόταν. Υπουργοί , υφυπουργοί , παραυφυπουργοί … Βγαίνουν οι θέσεις. Τσίμα – τσίμα αλλά βγαίνουν. Θα πρέπει όμως να βολευτούν και οι Πασόκοι. Γιατί ο Βενιζέλος , που ακόμα πανηγυρίζει για το 8% των ευρωεκλογών, έχει πλέον απαιτήσεις. Γεγονός που είναι απόλυτα λογικό αφού όταν η Ν.Δ. κυβερνάει με ποσοστό 22% , γιατί να μην δικαιούται το Πασόκ καμιά δεκαριά υπουργεία με 8%; Απλά μαθηματικά .

Βέβαια το πρόβλημα της υπερζήτησης υπουργείων θα λυνόταν πολύ εύκολα αν αντί για μία κυβέρνηση σχηματίζονταν δύο. Η μία της Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και η άλλη του Πασόκ με πρωθυπουργό τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Και στη συνέχεια να σχηματίσει μία τρίτη ο Σύριζα. Την κυβέρνηση του βουνού. Για να αποκατασταθεί η δημοκρατική ομαλότητα στη χώρα.  

Έτσι και αλλιώς εκατό κυβερνήσεις να σχηματιστούν στην Ελλάδα , άλλος αποφασίζει.

(Τα νέα μέτρα δεν θα είναι του ανασχηματισμού. Του Στουρνάρα θα  είναι.)