Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Ο επόμενος αρχηγός της Ν.Δ. θα λέγεται …

Ο πρωθυπουργός , Αντώνης Σαμαράς , έκλεισε την προεκλογική περίοδο της Ν.Δ. με ανοικτή συγκέντρωση στο Σύνταγμα . Γιατί ο πρωθυπουργός είναι σοβαρός καλλιτέχνης. Σέβεται το κοινό του και γνωρίζει ότι ο πρωθυπουργός που δίνει παράσταση μπροστά σε μικρό κοινό είναι δύο φορές πρωθυπουργός. Ακόμα και ένας να ήταν από κάτω , την παράσταση θα την έδινε. Πόσο μάλλον τώρα που συγκεντρώθηκαν καμιά πεντακοσαριά βουλευτές , κομματόσκυλα , συγγενείς φίλοι και κάτι Συριζαίοι για να σπάσουν πλάκα και να βγάλουν φωτογραφίες.

Την ιδέα έριξε στο τραπέζι η επικοινωνιακή ομάδα του πρωθυπουργού η οποία ήδη πρέπει να έχει απολυθεί. Τέτοια κάνουν στην Ν.Δ. και αυξάνουν την ανεργία.

Μπορεί βέβαια το Σύνταγμα να μην γέμισε , αλλά άδειασε η Καλαμάτα στην προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά να γεμίσει το Σύνταγμα.

Και αυτό γιατί , παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των Καλαματιανών που ανέβηκαν ορδές από την Μεσσηνία, τελικά η συγκέντρωση ήταν μικρή. Πολύ μικρή. Σαν τις συγκεντρώσεις της Πολιτικής Άνοιξης. Που και σε αυτές μόνο Καλαματιανοί παρευρίσκονταν. Κάποιοι κάνουν λόγο για κενά με συγκέντρωση και όχι για συγκέντρωση με κενά. Και μάλιστα συγκέντρωση Καλαματιανών. Τόσους Καλαματιανούς ούτε το μουσείο της Ακρόπολης δεν μαζεύει.

Ήταν τόσος λίγος ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος , που ο πρωθυπουργός απευθυνόταν στους παρευρισκόμενους προσωπικά στον καθένα με το μικρό του όνομα. Στον Κώστα , στην Μαρία , στον Αντρέα… Κάποια στιγμή άκουσα από την τηλεόραση το όνομα μου και ασυναίσθητα του απάντησα. Αυτή και αν είναι άμεση επικοινωνία του πολιτικού με τον λαό. Τι Αντρέας Παπανδρέου και αηδίες …

Ευτυχώς που ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα ήταν ανοικτός ώστε να κάνουν μπούγιο οι περαστικοί.

Τεχνικό πρόβλημα δημιούργησαν τα κορναρίσματα των αυτοκινήτων στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα που δυσκόλευαν την ομιλία του πρωθυπουργού. Παρόλαυτα οι διοργανωτές δεν διέκοψαν την κυκλοφορία γύρω από την πλατεία γιατί φοβήθηκαν τον Άρη Σπηλιωτόπουλο ο οποίος θα θεωρούσε απαράδεκτο 300 ημίτρελοι να κλείνουν την πλατεία Συντάγματος όποτε θέλουν. Δεν έχει περιθώρια για διασπάσεις η Ν.Δ. τώρα. Χάνοντας τον Άρη Σπηλιωτόπουλο , χάνει αυτομάτως τους ψηφοφόρους της Μυκόνου.

Τέλος ο πρωθυπουργός έσκισε επάνω στην σκηνή τα μνημόνια , το ένα μετά το άλλο , τόνισε ότι ο Σύριζα είναι η καταστροφή η ίδια και θύμισε ότι το χάος βρίσκεται προ των πυλών. Στη συνέχεια προσκάλεσε τους συγκεντρωμένους απέναντι στην καφετέρια του Public ώστε να τους κεράσει για τα γενέθλια του. Αν και η καφετέρια ήταν φίσκα , οι υπεύθυνοι βρήκαν  μια γωνίτσα για να βολέψουν τον Αντώνη Σαμαρά και τους Καλαματιανούς.

(Πάμε στοιχήματα για τον επόμενο αρχηγό της Ν.Δ. Στανταράκι η Ντόρα Μπακογιάννη , έκπληξη με καλά λεφτά ο Μάκης Βορίδης. Από Δευτέρα…)