Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Στον Σύριζα ξεκινάνε από το τέλος .

Ως εργαλείο ευθύνης και όχι ως αυτοσκοπό βιώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την έννοια της κυβέρνησης . Γι’ αυτό στον Σύριζα δεν υπάρχουν μανιακοί με την εξουσία . Για σκέτους μανιακούς δεν διευκρινίστηκε .

Από την άλλη ο Μανώλης Γλέζος τονίζει ότι στόχος του Σύριζα δεν είναι να αλλάξει ο Σαμαράς και να έρθει ο Τσίπρας , αλλά να φέρει τον λαό στην εξουσία. Ή , αν το θες με αριστερίστικη φρασεολογία , να αντικαταστήσει το προσωποκεντρικό καθεστώς της εξουσίας με την εξουσία του λαού .

Όλες αυτές οι απόψεις , καθώς και άλλες που έχουν ακουστεί στο παρελθόν τόσο από τον Σύριζα όσο και από άλλα κόμματα του αριστερού χώρου , είναι αντισυμβατικές. Γι’ αυτό άλλωστε προέρχονται από τον αριστερό χώρο . Αν προέρχονταν από τον δεξιό χώρο , δεν θα ήταν αντισυμβατικές αλλά συμβατικές . Αφού στην Ελλάδα έχουν επικρατήσει , εδώ και δεκαετίες ,  οι φιλελεύθερες απόψεις της Ν.Δ. και του Πασόκ . Και ότι επικρατεί γίνεται συμβατικό . Ότι δεν επικρατεί , παραγκωνίζεται και γίνεται αντισυμβατικό .

Κάποιος βέβαια θα πρέπει να ενημερώσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη , τον Μανώλη Γλέζο και τους υπόλοιπους του Σύριζα ότι για να πάρουν σάρκα και οστά οι αντισυμβατικές τους απόψεις , θα πρέπει πρώτα ο Σύριζα να κάνει κάτι τελείως συμβατικό . Να εκλεγεί κυβέρνηση . Δηλαδή ο ελληνικός λαός , που τόσα χρόνια έχει γαλουχηθεί μέσα στην συμβατικότητα του Πασόκ και της Ν.Δ. , να επιλέξει τον Αλέξη Τσίπρα και όχι τον Αντώνη Σαμαρά. Κάτι που δεν μπορεί να γίνει τάζοντας επαναστάσεις και λαϊκές εξουσίες αλλά ξεκινώντας από την αρχή . Όποια και αν είναι αυτή . Πάντως η επανάσταση είναι το τέλος και όχι η αρχή . Γιατί αν η επανάσταση είναι η αρχή , τότε ποιο είναι το τέλος ;

Ας πραγματοποιηθούν λοιπόν πρώτα τα συμβατικά και στη συνέχεια περνάμε στα αντισυμβατικά . Διαφορετικά , αν πάμε κατευθείαν να πραγματοποιήσουμε τα αντισυμβατικά , το πολύ πολύ να ξαναβγεί ο Σαμαράς και να μείνουμε για μια ζωή στα συμβατικά.