Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Αντιμνημονιακό μου παρελθόν πάρτο χαμπάρι …Στις 20:00 ξεκινά στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης με θέμα την ασυμφωνία με την τρόικα  . Ανεξάρτητα από τη συνάντηση των δύο συγκυβερνώντων , ο υπουργός οικονομικών , Γιάννης Στουρνάρας , ξεκίνησε τον νέο γύρο επαναδιαπραγματεύσεων με την τρόικα , για να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος . Να μην τους αφήσουμε να χαλαρώσουν καθόλου ώστε να τους πιάσουμε στον ύπνο .

Η τρόικα παλεύει να συμφωνήσει από τον Σεπτέμβρη με την ελληνική κυβέρνηση αλλά ο Αντώνης Σαμαράς δεν λέει να συμφωνήσει . Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς είναι αντιμνημονιακός . Ή τουλάχιστον ημιμνημονιακός . Μνημονιακό είναι το ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει ψηφίσει δύο μνημόνια . Γιαυτό άλλωστε το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να ψοφήσει . Ενώ η Ν.Δ. που έχει ψηφίσει τα μισά μνημόνια , έχει ακόμα ρυθμό . Αντέχει …

Το αντιμνημονιακό παρελθόν του Αντώνη Σαμαρά το γνωρίζει πολύ καλά ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας , Βολφγκανγκ Σόιμπλε , ο οποίος προσπαθεί να τον πείσει ότι είναι  ένας πραγματικός μνημονιακός πρωθυπουργός και όχι ημιμνημονιακός αφού όταν ψήφισε εναντίον του πρώτου μνημονίου ήταν αντιπολίτευση και δεν έβλεπε ξεκάθαρα τα πράγματα . Σήμερα όμως πρέπει να βλέπει τα πράγματα με τα μάτια του πρωθυπουργού .  Γιαυτό και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσπαθεί να δώσει με το ζόρι μια δόση στον Αντώνη Σαμαρά ώστε να του καθαρίσει το μυαλό από το πρωτογενές πλεόνασμα το οποίο τον έχει θολώσει.

(Ο Βενιζέλος είναι μνημονιακός , ο Σαμαράς ημιμνημονιακός και ο Τσίπρας αντιμνημονιακός . Ο πολιτικός χάρτης έχει χώρο για έναν ημιαντιμνημονιακό . Λες να προλάβει το ποτάμι ;)