Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Κύριε υπουργέ , μας κακομαθαίνετε .

Στοιχεία έκπληξη για την εξέλιξη των δημοσίων οικονομικών και άλλων μεγεθών της οικονομίας έχει στη διάθεσή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Αναμένει την επισημοποίησή τους από τη Εθνική Στατιστική Υπηρεσία και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να τα γνωστοποιήσει τις επόμενες ημέρες.

Φήμες κάνουν λόγο για μεγάλη έκπληξη, η οποία θα επιδράσει καταλυτικά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Έπειτα από την αποκάλυψη της έκπληξης , την οποία κρατάει ως επτασφράγιστο μυστικό ο υπουργός , η τρόικα αναμένεται να επιστρέψει άρων άρων στην Αθήνα ώστε να συνεχίσει τις ομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση . 

Το μυστικό – έκπληξη δεν το γνωρίζει ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός αφού ο υπουργός οικονομικών δεν του έχει καμία εμπιστοσύνη θεωρώντας ότι μόλις το μάθει θα το ξεφουρνίσει με την πρώτη ευκαιρία χάνοντας η χώρα το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού .

Ο Αντώνης Σαμαράς βέβαια έχει δώσει ένα σωρό εντολές στον Γιάννη Στουρνάρα να του αποκαλύψει το μυστικό αλλά ο υπουργός τον γράφει στα παλιά του τα παπούτσια .

Ο μόνος που φαίνεται να έχει πληροφορηθεί το μυστικό από τον ίδιο τον Γιάννη Στουρνάρα είναι ο υπουργός Διοικητικής μεταρρύθμισης , Κυριάκος Μητσοτάκης , ο οποίος από εκείνη τη στιγμή απέκτησε μόνιμα την έκπληκτη γκριμάτσα με την οποία έχει καταφέρει να κάνει καριέρα κωμικού σε σατυρικές εκπομπές .

Στις ιδιαίτερες συνομιλίες του ο Γιάννης Στουρνάρας αναφέρει ότι τα στοιχεία αυτά καθαυτά θα δώσουν και την εξήγηση για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται από το περασμένο φθινόπωρο στην ολοκλήρωση των συνομιλιών με την τρόικα η οποία μόλις πληροφορηθεί το μυστικό θα υποκλιθεί στην ευφυΐα του υπουργού .

Το μεγάλο μυστικό , όταν αποκαλυφθεί , θα είναι ικανό από μόνο του να αλλάξει τις ισορροπίες στο πολιτικό σκηνικό , καθιστώντας την Ν.Δ. ξανά το φαβορί για όλες τις εκλογικές διαμάχες που πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα επόμενα χρόνια .

Από την άλλη , το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε δεινή θέση αφού αν και είχε βρεθεί τόσο κοντά στο σχηματισμό της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ελλάδα από την εποχή της κυβέρνησης του βουνού , τελικά το όνειρο αποδεικνύεται απατηλό . Παρόλαυτα , ο τετραπέρατος Αλέξης Τσίπρας , προσπαθεί να σκαρφιστεί και ο ίδιος ένα ακόμα πιο εκπληκτικό μυστικό ,  η αποκάλυψη του οποίου θα επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ σε θέση ισχύς .

Τις επόμενες μέρες αναμένουμε να αποκαλύψουν οι δύο παρατάξεις τα μυστικά τους ώστε να δούμε ποια το έχει πιο μεγάλο .

(Φήμες αναφέρουν ότι ο Γιάννης Στουρνάρας στο μπαλκόνι του υπουργείου οικονομικών καλλιεργεί δενδρύλλια κάνναβης  για προσωπική του χρήση.)