Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Οι Έλληνες έχουν τάσεις φυγής . Ο Σαμαράς όχι !

Όσο γίνεται πιο μακριά σκέφτονται να βρεθούν οι Έλληνες αν τους δοθεί η ευκαιρία το 2014  όπως προκύπτει από την έρευνα της Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής. Σύμφωνα με την έρευνα το 55,6% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα έφευγε από τη χώρα αν του δινόταν η ευκαιρία . Με αυτό τον τρόπο θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο ο ελληνισμός της διασποράς , που ως γνωστόν , όπου πάει μεγαλουργεί . Στην Αμερική πήγε ; Την έκανε υπερδύναμη . Στην Σοβιετική Ένωση πήγαν οι κομμουνιστές μετά τον εμφύλιο ; Την έκαναν και αυτή υπερδύναμη . Στη Γερμανία πήγαν ως μετανάστες ; Από ισοπεδωμένη χώρα την μετέτρεψαν σε παντοδύναμη οικονομία . Μόνο στην Ελλάδα τα κάνουν σκατά .


Σύμφωνα με την ίδια έρευνα το 45,9% δηλώνει ότι έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο να εγκατασταθεί στην επαρχία . Άλλωστε η αποκέντρωση ήταν στο μυαλό του Έλληνα , από την εποχή που ψήφιζε ΠΑΣΟΚ μετά μανίας . Ευκαιρία να το κάνει πράξη .


Το 68,6% που ψηφίζουν τα πάντα εκτός από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εκτιμά ότι τα χειρότερα είναι ακόμα μπροστά μας και δεν μπορούμε να τα ξεπεράσουμε ούτε με τη βοήθεια του θεού και της παναγιάς . Αντίθετα μόλις το 25,1% που ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ , θεωρεί ότι τα χειρότερα πέρασαν με τη βοήθεια του θεού και της παναγιάς .


Οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία θεωρούν ότι η κυβέρνηση (84,1%) και ο ΣΥΡΙΖΑ (88,9%) δεν κάνουν τίποτα για την αντιμετώπιση της ανεργίας . Πόσους να βολέψουν και αυτοί ; Τους έχει δέσει τα χέρια η τρόικα .


Πάντως, ένα 51% των πολιτών εκτιμά ότι είναι δυνατή η αντιμετώπιση της ανεργίας την επόμενη πενταετία, ενώ ένα 63,9% βλέπει μέλλον για την επιχειρηματικότητα. Γιατί ο Έλληνας πάντα έβλεπε σε βάθος χρόνου . Τετρακόσια χρόνια περίμενε να επαναστατήσει κατά των Οθωμανών αλλά όταν το έκανε , το έκανε σωστά . Έτσι και τώρα περιμένει να επαναστατήσει την κατάλληλη στιγμή . Αρκεί να μην σπάσει το στοιχειωμένο ρεκόρ των τετρακοσίων χρόνων .


Κατά τα άλλα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκονται γύρω στο 20% ο καθένας , το ΠΑΣΟΚ δεν λέει να ψοφήσει αφού τσιμπάει ένα 5% , οι φασίστες φαίνεται μετά από κάθε δημοσκόπηση να χάνουν και ένα μικρό ποσοστό αφού οι τρόφιμοι των φυλακών δεν παίρνουν μέρος στις δημοσκοπήσεις , ενώ οι ΚουΚουΕδες συνεχώς κηδεύουν τους υπερήλικους ψηφοφόρους τους . Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έπαψαν να είναι πολλοί και έγιναν απλώς αρκετοί πέφτοντας στο 4% , ενώ η ΔΗΜΑΡ έγιναν ελάχιστοι με ποσοστό 2,8% .


Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς συνεχίζει να αποτελεί σταθερή αξία αφού 42% των Ελλήνων τον θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό . Αναρωτιέμαι αν η ερώτηση ήταν αν θεωρούν τον Σαμαρά καταλληλότερο πρωθυπουργό σε σχέση με τον Μίκυ και τον Ντόναλντ . Αδικήθηκε και ο Μίκυ και ο Ντόναλντ .