Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Βασικά μαθήματα κατάληψης σχολείων



Πρώτα από όλα πρέπει να ξεκαθαριστεί το εξής : Η κατάληψη είναι παράνομη πράξη . Όπως απαγορεύεται να καταλάβεις το σπίτι του γείτονα έτσι απαγορεύεται να καταλάβεις ένα δημόσιο κτίριο . Αυτό βέβαια έχει και τα θετικά του αφού δεν χρειάζεται να νομιμοποιηθεί η πράξη (αφού είναι παράνομη )  . Με απλά λόγια δεν χρειάζεται η πλειοψηφία να ψηφίσει υπέρ της κατάληψης . Αυτά είναι διαβολικά κόλπα του διευθυντή . Και ένας μπορεί να καταλάβει ένα κτίριο , αρκεί να μπορεί .

Προσοχή πρέπει να δοθεί στα αιτήματα . Προς θεού μην αναφέρετε αιτήματα του στυλ “δεν με αφήνουν να καπνίσω” ή “δεν με αφήνουν να πιω καφέ” . Θα σε πάρουν στο κυνήγι και θα έχουν δίκιο . Αν θες να πιεις καφέ και να καπνίσεις πήγαινε στην καφετέρια . Τα αιτήματα πρέπει να είναι λογικά και να συνδέονται με το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδα . Πιασάρικο αίτημα θεωρείται η αύξηση των κονδυλίων για τη παιδεία . Όλα τα αιτήματα να στα καταρρίψουν , η αύξηση του προϋπολογισμού για την παιδεία στεκόταν , στέκεται και θα στέκεται όρθιο στον αιώνα τον άπαντα  .

Στην επιτροπή κατάληψης του σχολείου πρέπει να βρίσκονται μαθητές που συνδυάζουν το λέγειν με τον  τσαμπουκά . Οι αρκουδόμαγκες που συνήθως σε εκπροσωπούν έχουν περίσσεια από το δεύτερο αλλά λεξιλόγιο μέχρι εκατό λέξεις . Αν στο σχολείο σου ο παραπάνω συνδυασμός αποτελεί είδος προς εξαφάνιση τότε περιορίσου απλώς σε μαθητές που μπορούν να συντάξουν μια πρόταση σωστά . Άμα συντάξουν την πρώτη σωστά μετά θα συντάξουν και τη δεύτερη . Στο κάτω – κάτω δεν πας να ρητορεύσεις . Κατάληψη κάνεις .

Προσπάθησε να κερδίσεις τη συμπάθεια όσων περισσότερων μπορείς εκτός κατάληψης . Μην μαλώνεις με τους συμμαθητές σου που ψήφισαν κατά. Και αυτοί άνθρωποι είναι , με προβλήματα βέβαια , αλλά εσύ πρέπει να τους αγαπάς όλους . Επίσης μην έρθεις σε αντιπαράθεση με τους καθηγητές σου . Πρέπει να κερδίσεις την συμπαράσταση τους την οποία βέβαια , για ευνόητους λόγους , δεν θα στη δείξουν έμπρακτα αλλά τουλάχιστον δεν θα σου δημιουργήσουν προβλήματα . Αυτό δεν ισχύει για το διευθυντή σου . Αυτόν μπορείς να τον σταυρώσεις ελεύθερα . Αποτελεί τον εκπρόσωπο του κράτους στο σχολείο σου . Αν δε βοηθάει αυτό σκέψου την αποβολή που σου έριξε επειδή του έσκασες τέσσερα ψωρολάστιχα . Στην κόλαση , στην κόλαση .

Σημαντικό ρόλο παίζει η βιτρίνα της κατάληψης . Τα κάγκελα . Κρέμασε πανό που να ξεκαθαρίζουν ότι το σχολείο τελεί υπό κατάληψη . Συνθήματα λιτά και κατανοητά . Αν προσπαθήσεις να εξωτερικέψεις τον Καβαφικό σχιζοφρενικό εαυτό σου κάντο σε μια κόλλα χαρτί και μετά έκδωσε το . Όχι επάνω σε πανό . Για την κατασκευή των πανό θα σε βοηθήσει ο χουλιγκάνος του σχολείου . Όλα τα σχολεία έχουν έναν τέτοιο . Θα τον καταλάβεις από τα πρησμένα μάτια και τη βραχνή φωνή κάθε Δευτέρα πρωί .

Τις πρωινές ώρες ο υπό κατάληψη χώρος πρέπει να σφύζει από καταληψίες . Τουλάχιστον από τις 8.00 έως τις 11.00 το προαύλιο πρέπει να μοιάζει με το Καραισκάκι πριν το Ολυμπιακός- Παναθηναικός . Αν δε θες να πηγαίνεις στην κατάληψη , ξεκαθάρισε το από την αρχή . Πήγαινε εσύ δεξιά και άσε τους καταληψίες αριστερά . 

Πολλές φορές θα προσπαθήσουν να σε φοβίσουν λέγοντας σου για εισαγγελείς , κάλυψη χαμένων ωρών με μαθήματα το Σάββατο και άλλα χαριτωμένα . Δεν σε δουλεύουν . Αλήθεια σου λένε . Όπως σου είπα στην αρχή , η κατάληψη είναι παράνομη πράξη . Να είσαι έτοιμος λοιπόν να υποστείς και τις συνέπειες . Αν δεν μπορείς , άντε για μάθημα και άσε την κοινωνική πάλη στους άλλους .