Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Κουράγιο αδέρφια , έρχεται πρωτογενές πλεόνασμα .

Στα 340 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 . Ήδη έχουν δημιουργηθεί τεράστιες ουρές πολιτών έξω από τις εφορίες για να μοιραστούν τα κέρδη .

Το πρωτογενές πλεόνασμα των 2 δις ευρώ του success story εξατμίστηκε λόγω της υψηλής θερμοκρασίας του καλοκαιριού .
Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών , Χρήστο Σταϊκούρα , το 2014 αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα 2,8 δις ευρώ τα οποία θα φυλαχτούν σε ειδικά χρηματοκιβώτια – καταψύκτες ώστε να αποφευχθούν ανάλογες δυσάρεστες εκπλήξεις το επόμενο καλοκαίρι . 

Το προσχέδιο του προϋπολογισμό του 2015 υπολογίζει ότι θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα ικανό να φάνε και οι κότες το οποίο θα μοιραστεί στους φτωχούς ώστε να γίνουν πλούσιοι και να παρουσιάσουμε ανάπτυξη ως χώρα έπειτα από έξι χρόνια παντελούς ύφεσης .

Το προσχέδιο προβλέπει ότι η ανεργία θα παραμείνει εκρηκτική φέτος και θα διαμορφωθεί στο 27%, ενώ το 2014 αναμένεται να υποχωρήσει στο 26% λόγω αύξησης των εργαζόμενων αυτοχείρων . Έως σήμερα τη μερίδα του λέοντος στις αυτοκτονίες κατέχουν οι άνεργοι , αλλά οι εργαζόμενοι έχουν κλείσει σημαντικά την ψαλίδα . 

Φέτος η ύφεση θα φτάσει στο 4% του ΑΕΠ. Το 2014 όμως λόγω ανάκαμψης του τουρισμού , αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι Αρειανοί θα επισκεφτούν την χώρα κατά εκατομμύρια ,  προβλέπεται επιστροφή στην ανάπτυξη . Σε ερώτηση προς τον αρχηγό των Αρειανών γιατί επέλεξαν τη χώρα μας για τουρισμό , απάντησαν ότι ο μόνος λόγος είναι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ο οποίος είναι μακρινός συγγενής του .

Σε ό,τι αφορά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομόλογων, στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνει στο β' εξάμηνο του 2014 , αφού στο α΄ εξάμηνο του 2014 θα τρώμε ακόμα τα δανεικά της τρόικα .

Τέλος , σύμφωνα με το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2014 , τα ποσοστά της χρυσής αυγής αναμένεται να ξεπεράσουν το 20% .

Ο κύριος Σταϊκούρας , κλείνοντας , μας διαβεβαίωσε ότι αν δεν καταφέρουμε τελικά πρωτογενές πλεονάσματος το 2014 , θα το πετύχουμε το 2015 . Και αν δεν το πετύχουμε το 2015 , θα το καταφέρουμε το 2016 . Ζωή να ‘χουμε …