Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ο πιο πατριώτης τα παίρνει όλα .

Μερίδιο στην πατριωτική πίτα έχει σκοπό να διεκδικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ που  έως τώρα αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο των δεξιών και ακροδεξιών παρατάξεων της χώρας . Πρωτεργάτες και πρωτοστάτες της κίνησης αποτελούν οι κεντρώες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες φεύγοντας από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ αποφάσισαν να πάρουν μαζί τους όσο πατριωτισμό του είχε απομείνει και να τον εγκαταστήσουν στον ΣΥΡΙΖΑ , αφήνοντας στον Βενιζέλο τους προδότες και τους δωσίλογους . 

Αριστερός αντιμπεριαλιστικός πατριωτισμός θα ονομάζεται η νέα τάση . (Είμαι προσεκτικός , δεν μιλάω για συνιστώσα.)

Αυτοί οι αριστεροί με τις ορολογίες τους , μπερδεύουν τον κόσμο . Έχουν την εντύπωση ότι απευθύνονται στο avant-garde της ελληνικής διανόησης και όχι στο λούμπεν προλεταριάτο όπως έλεγε και ο σύντροφος στο παρελθόν . Χαζοί είναι οι χρυσαυγίτες που χρησιμοποιούν απλούς και κατανοητούς όρους ; Αν δεν θες να το πεις πατριωτική κίνηση για να μην σε πουν φασίστα μην το πεις . Πες το αριστερή πατριωτική κίνηση . Όσο να ‘ναι ο όρος “αριστερή” σπάει λίγο την φασιστίλα .

Με αυτή την κίνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστεί να συγκεντρώσει τους απανταχού πατριώτες οι οποίοι δεν γουστάρουν τους δεξιούς αλλά όταν ακούνε τον εθνικό ύμνο στο γήπεδο τους πιάνει μια συγκίνηση . 

Από την άλλη βέβαια θα χάσει τις αναρχικές ομάδες που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ για να την σπάσουν στους χρυσαυγίτες , αλλά αυτές οι ομάδες είναι και ολιγάριθμες και ασταθής . Οπότε αναμένεται θετικό πρόσημο στο δημοσκοπικό αποτέλεσμα .

Αν πετύχει το εγχείρημα , μελλοντικά , θα εισαχθούν και νέες τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ με σκοπό την καθαρή και απροκάλυπτη ψηφοθηρία . Πρόταση να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ σκέφτονται να κάνουν στον τραγουδιστή των Rotting Christ , ώστε να προσελκύσουν το μεταλλικό κοινό της χώρας , καθώς και στον Γιώργο Χειμωνέτο ώστε να ρίξουν δίχτυα στους απανταχού ποδηλατάδες και κατ’ επέκταση στους οικολόγους , χορτοφάγους , ορειβάτες και  χειμερινούς κολυμβητές  που πλέον αποτελούν μόδα και τάση . 

Τέλος φήμες ακούγονται και για παρακούμβηση του Γιώργου Καραγκούνη , που αποτελεί τυπικό δείγμα Έλληνα που έχει υποστεί τον Τουρκικό ζυγό για 400 χρόνια  , αλλά κάτι τέτοιο μάλλον θα μείνει στα χαρτιά αφού φοβούνται τις αντιδράσεις της ερυθρόλευκης τάσης του κόμματος .