Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Ένας φίλος ήρθε απόψε από τα παλιά .


Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζει την περιοδεία του από νησί σε νησί και από πεντάστερο σε πεντάστερο ο Γιώργος Παπανδρέου . Έπειτα από την χειμερινή περιοδεία στα πιο ξακουστά πανεπιστήμια του κόσμου και τις διαλέξεις του με θέμα “πώς μπορείς να καταστρέψεις οικονομικά μια χώρα μέχρι να πεις κύμινο” , αποφάσισε να επισκεφτεί την πατρίδα για να δει πως πάνε τα πράγματα .

Αυτή τη φορά προορισμός του αποτέλεσε το όμορφο νησί της Σάμου όπου οι Σαμιώτες , ως φυσικό , του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή . Άλλωστε είναι γνωστή η λατρεία του Ελληνικού λαού για τον Γιώργο Παπανδρέου .

Είναι μάλιστα τέτοια η αγάπη του κόσμου της Σάμου για τον Γιώργο Παπανδρέου που προτίμησαν να κάτσουν στο νησί τους να τον υποδεχθούν από το να μαζευτούν , μαζί με χιλιάδες άλλους συνέλληνες , στο Ελευθέριος Βενιζέλος  ώστε να αποθεώσουν την άφιξη του successful πρωθυπουργού από την Αμερική .

Στο πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου ο λαός βλέπει τον συνεχιστή του πατέρα του , Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος , κατά γενική ομολογία , έπαιξε σημαντικό ρόλο στην δημιουργία αυτού του μικρού θαύματος που λέγεται μεταπολιτευτική Ελλάδα .

Έκπληξη αποτέλεσε το γεγονός ότι ανάμεσα στους συγκεντρωμένους βρίσκονταν και οι χρυσαυγίτες του νησιού οι οποίοι με συνθήματα όπως “Γιώργο μαζί στην νέα εποχή” και “Αίμα και τιμή , Γιώργο έλα μαζί” θέλησαν να ευχαριστήσουν τον πρώην πρωθυπουργό για την ευκαιρία που τους έδωσε , χάρη στους πολιτικούς χειρισμούς του , να βγουν από τα λαγούμια που τριάντα χρόνια ήταν κρυμμένοι και να κυκλοφορούν ελεύθεροι στη βουλή .

Βασικός πυρήνας των συγκεντρωμένων αποτέλεσε το 38,34% του νησιού οι οποίοι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2009 εκλιπαρώντας τον Γιώργο Παπανδρέου να επιστρέψει στην ενεργό πολιτική δράση για να τους δώσει τα λεφτά που έλεγε ότι υπάρχουν .

Ο Γιώργος Παπανδρέου , βουρκωμένος από συγκίνηση και νοιώθοντας δικαιωμένος από την ιστορία , τους απάντησε ότι  δεν μπορεί να επιστρέψει στην πολιτική δράση διότι ο σκοπός της ζωής του πλέον είναι να σώσει όλον τον κόσμο και όχι μόνο την Ελλάδα οπότε πρέπει να συνεχίσει τα ταξίδια του ανά τον κόσμο ώστε να διαδώσει την σοφία του . Τους υποσχέθηκε όμως ότι θα τους αφήσει απόγονο ως συνεχιστή του έργου του .

Τάδε έφη Παπανδρέου και συνέχισε την αστακομακαρονάδα του επιδεικνύοντας στο αδηφάγο κοινό την απόδειξη που πλήρωσε με ΦΠΑ 13%.

Αρκετά μακριά και απομονωμένοι από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν γνωστοί γραφικοί περσόνες της νεοελληνικής κουλτούρας όπως η Ελένη Λουκά και ο Βασίλης Λεβέντης οι οποίοι έβριζαν συνεχώς τον Γιώργο Παπανδρέου . Η Λουκά φώναζε “Ουουουουουουου 666” και ο Λεβέντης “ζώα” .

Όμως αυτούς , ως γραφικούς , δεν τους λαμβάνουμε υπόψη . Άλλωστε οι γραφικοί είναι εγωιστές και δεν αλλάζουν άποψη . Ζώο σε έλεγαν τότε , ζώο σε λένε και τώρα .


Σε αντίθεση με τους κανονικούς Έλληνες που τη μια σε κάνουν πρωθυπουργό και την άλλη θέλουν να σε κρεμάσουν .