Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Όταν η κυνι(τι)κότητα συνάντησε τη ΒΙΑθεσιμότητα .


Η κινητικότητα όπως θα εφαρμοστεί θυμίζει τις γνωστές αλλαξοκωλιές . 500 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας θα πάνε στην ΕΛ.ΛΑΣ , 500 αστυνομικοί θα γίνουν σχολικοί φύλακες , 500 σχολικοί φύλακες θα γίνουν σεκιουριτάδες στα υπουργεία και πάει λέγοντας . Μια ανακατωσούρα χωρίς λόγο και ουσία . Αυτό δεν είναι κινητικότητα . Έχει περάσει στα επίπεδα της υπερκινητικότητας . Η φυσική έννοια της εντροπίας στην κοινωνία ως έκφραση του μέτρου της αταξίας . Έως τώρα οι επιστήμονες δεν είχαν καταφέρει να δώσουν κάποια φυσική σημασία στην εντροπία . Ο Σαμαράς τα κατάφερε .


Η κινητικότητα θυμίζει και την αρχή της απροσδιοριστίας . Δεν θα ξέρεις ποτέ που ακριβώς βρίσκεσαι . Σήμερα εκπαιδευτικός σε επαγγελματικό λύκειο , αύριο νοσηλευτής σε νοσοκομείο , μεθαύριο σπίτι σου . Για να μη βαριέσαι συνέχεια με τα ίδια και τα ίδια . Άλλωστε ο Κυριάκος το δήλωσε ξεκάθαρα .  “Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε σε κανέναν ότι θα κάνει την ίδια δουλειά σε όλη του τη ζωή” . Μήπως ο Κυριάκος δεν βρίσκεται σε μια συνεχή σωματική κινητικότητα ; Από το Κολλέγιο Αθηνών στο Harvard , σύμβουλος σε διάφορες εταιρείες , βουλευτής , υπουργός (to be continued και ο θεός μαζί μας) .

Σε καθεστώς κινητικότητας μπήκε και η γκόμενα του Σίμου η οποία φεύγοντας μονολογούσε “Αχ, τι σκληρό που είναι το ΑΣΕΠ σου Σίμο μου”.

Ο θεσμός της κινητικότητας πρόκειται να εξελιχθεί ώστε να συναντήσει της ανάγκες του σύγχρονου homo sapiens . Μπορεί να μπαίνεις σε κινητικότητα εσωτερικού , τρέχοντας εδώ  και εκεί για 300 ευρώ τον μήνα ή σε κινητικότητα εξωτερικού ως λαθρομετανάστης .

Η κινητικότητα θα αλλάξει και την φιλοσοφία των κομμάτων. Δεν θα είναι το δίλλημα μεταξύ ευρώ και δραχμής . Αυτά τα θέματα θα τα έχουμε λύσει αφού ούτε ευρώ ούτε δραχμή θα έχουμε . Το δίλλημα θα είναι κινητικότητα και ακινησία .

Άσε που από την πολλή κινητικότητα θα αποκτήσουμε τρομερή φυσική κατάσταση με αποτέλεσμα να λυθούν τα προβλήματα στην υγεία . Ούτε νοσοκομεία θα χρειαζόμαστε ούτε γιατρούς .
Η έννοια της κινητικότητας θα εξειδικευτεί ακόμα περισσότερο αφού θα έχουμε κινητικότητα προς τα δεξιά και κινητικότητα προς τα αριστερά ενισχύοντας τους δύο πόλους των άκρων .

Θα δημιουργηθεί καινούργια επαγγελματική κατεύθυνση , οι επονομαζόμενοι κινητικολογοι , που θα μας μαθαίνουν τρόπους καλής κινητικότητας και πως να μένουμε ακίνητοι για να ξεκουραζόμαστε.

Κινητικότητα εξωτερικού, εσωτερικού. Κινητικότητα σκληρή, μαλακή. Κινητικότητα προς τα πάνω , προς τα κάτω , προς τα αριστερά, προς τα δεξιά. Κινητικότητα προς στα μέσα, προς τα έξω. Και τέλος , κινητικότητα προς τα όρθια , από τα καθιστικά . Όρθιοι για να ξεμουδιάσουμε , για να βαράμε προσοχές στον Μιχαλολιάκο ή για να πάρουμε τα όπλα ;

Αυτό που έως σήμερα κάνουμε είναι να βγάζομε  τ άντερά μας μεταξύ μας με μαχαιριές μες την αρένα που μας μαντρώσανε ο Σαμαράς και ο Σόιμπλε. Δημόσιοι εναντίον ιδιωτικών υπαλλήλων , καθηγητές τεχνικών ειδικοτήτων εναντίων καθηγητών γενικών μαθημάτων , διορισμένοι μέσω ΑΣΕΠ εναντίων διορισμένων εκτός ΑΣΕΠ , δημοτικοί μπάτσοι εναντίων σκέτων μπάτσων  …

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνουμε τα αντίθετα από αυτά που μας προστάζουν ;

Όσοι βρίσκονται σε κατάσταση κινητικότητας να μείνουν ακίνητοι . Να μην πάνε πουθενά . Να συνεχίσουν να κάνουν ότι έκαναν και πριν .

‘Όταν σου πουν να κινηθείς , εσύ να μείνεις ακίνητος . Όταν σου πουν να μείνεις ακίνητος , τότε να κινηθείς . Όταν σου φωνάξουν όρθιος εσύ να κάθεσαι . Και όταν σου πουν να καθίσεις εσύ να σταθείς όρθιος .

Να τρελάνουμε την κυβέρνηση και όλο τον κόσμο .