Καλώς ήρθατε

Αν τρέμεις από αγανάκτηση για κάθε αδικία, είσαι σύντροφός μου.
CHE GUEVARA

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Όταν η δημοσιογραφία συνάντησε την δεοντολογία .

Άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου ο Τσίπρας έπειτα από την διακοπή της συνέντευξης του με τον Γερμανό δημοσιογράφο  και την κακήν κακώς αποπομπή του από το γραφείο του κόμματος . Μετά από πέντε ερωτήσεις και χρονικό διάστημα οκτώ λεπτών ο δημοσιογράφος έφαγε πόρτα αφού κατηγορήθηκε από τον Τσίπρα για ανηθικότητα .

Γεγονός που μας παραξενεύει αφού η ανηθικότητα δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με το λειτούργημα της δημοσιογραφίας . Τουλάχιστον στην Ελλάδα … Αλλά τι περιμένεις , όταν εμείς παίρναμε συνεντεύξεις από τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη , αυτοί δεν ήξεραν ούτε τον Πλάτωνα ούτε τον Αριστοτέλη .


Θορυβημένοι φέρονται οι έλληνες δημοσιογράφοι αφού πλέον θα πρέπει , όταν παίρνουν συνέντευξη από τον Τσίπρα , να είναι ευγενικοί και να κινούνται εντός των πλαισίων την δημοσιογραφικής δεοντολογίας .

Ήδη τα μεγάλα κανάλια και εφημερίδες οργανώνουν σεμινάρια περί δημοσιογραφικής δεοντολογίας στα οποία παίρνουν μέρος τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά κεφάλια της χώρας όπως ο Γιάννης Πρετεντέρης και η Όλγα που Τρέμει .

Θορυβημένη φαίνεται να είναι και η ηγεσία του Γερμανικού κράτους αφού πλέον υπάρχει το δεδικασμένο και φοβούνται μην παρασυρθεί ο Σαμαράς και υιοθετήσει τις πρακτικές του Τσίπρα .
Εκεί δηλαδή που του παίρνει συνέντευξη η Μέρκελ με τον Σόιμπλε για την θέση του πρωθυπουργού στις επόμενες εκλογές , να τα πάρει στο κρανίο και να αρχίσει να μοιράζει μπουνιές και κλωτσιές δεξιά και αριστερά επειδή θα θεωρήσει τις ερωτήσεις τους προσβλητικές και αγενείς .

 Άλλωστε ο Σαμαράς ήδη έχει δείξει ότι δεν μασάει από απειλές και προσβολές . Πως νομίζεις ότι κατέβασε τον ΦΠΑ εστίασης στο 13 % ; Με παρακάλια ; Αυτός , όπως τον βλέπω , είναι ικανός να ρίξει το σουβλάκι στο ένα ευρώ !